�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
MEDOVNK |
Autor: Petr Haase Datum vyd�n�: 17.09.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=311 |
Medovnk je lpe nechat 1-2 dny odleet v chladu. |
Tsto: 0,050kg tuk (Hera, Perla) 0,150kg cukr mouka 2 pol.l. med vel 4 pol.l. mlko 1 kv.l. jedl soda 1 cel vejce 0,450kg hladk mouka Prac.postup: Vechny suroviny krom mouky smchat a lehat v pe do pny cca 10-15 min. Pidat mouku a vypracovat na vle tsto, kter se nech odpoinout cca 30 min. Potom rozdlit na 4 sti, kadou rozvlet do kulatho tvaru a upci. Npl: 0,25 l mlko 2-3 pol.l. hrub mouka 0,200kg mslo 0,200kg cukr mouka Prac.postup: Mslo s cukrem utt do pny. Mlko svait, pidat mouku rozmchanou v troce mlka a uvait hust kai. Potom za stlho m- chn nechat vychladnout a pidvat po trokch do pny s msla a cukru. Vylehat v krm. Vzniklm krmem slepme vechny 4 upeen medov placky. Spodn meme jet pedtm pott marmeldou. Medovnk je lpe nechat 1-2 dny odleet v chladu. DOBROU CHU |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |