�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Profitirols po italsku

Autor: Enzo del Monde
Datum vyd�n�: 17.02.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3138

Jeho plnìní je dosti libovolné, mùže se použít klasická tuzemská náplò nebo šlehaèka èi pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje èokoládou.

fiogf49gjkf0d

Neobvyklý název cukráøského produktu není nièím jiným než nám známým èeským vìtrníkem, který v tomto provedení pøedkládáme v italském ztvárnìní. Jeho plnìní je dosti libovolné, mùže se použít klasická tuzemská náplò nebo šlehaèka èi pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje èokoládou. Tyto vìtrníky po italsku nemající karamelovou èi èokoládovou polevu a pouze se nìkolika pruhy polijí  èokoládou.

Odpalované tìsto
250 g vody
125 g másla
125 g pšenièné mouky
sùl
4 vejce

Plnìní
450 ml šlehaèky
1 PL cukru
½ ÈL vanilkového extraktu

Pøíprava
1 – Troubu rozehøejeme na 230 °C (plynovou na 8. stupeò). Plech na peèení vyložíme peèícím papírem.
2 – V hrnci  støední velikosti ohøejeme vodu, pøidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Máslovou smìs povaøíme. Za intenzivního míchání pøidáme naráz mouku a sùl, až se nám vytvoøí z tìsta velká koule.
3 - Hrnec sejmeme ze sporáku a vejce po sobì pøidáváme do vody. Po každém vložení intenzivnì promícháme, až se tìsto stane vláèné.
4 – V tomto stádiu polévkovou lžící s jejím vrchovatým naplnìním odebíráme tìsto, které vkládáme na vymazaný plech s asi 7 cm rozestupy.
5 – Peèeme asi 15 minut v pøedehøáté troubì. Poté teplotu zredukujeme na 160 °C ( plyn na 3. stupeò) a peèeme dalších 25 minut, až jsou vìtrníky zlatohnìdé. Ty pak vyjmeme z trouby a odstraníme ze støedu mìkký zbytek tìsta. Vypneme troubu a plech s vìtrníky vložíme opìt do trouby a necháme asi 20 minut dùkladnì oschnout. Na roštu pak necháme výrobky zchladnout.
6 – Šlehaèku vyšleháme ruèním šlehaèem do ztuhnutí a vmícháme vanilku a cukr. Vìtrníky plníme pøipravenou šlehaèkou. Povrch korpusù polijeme pramínkem èokolády, polevy atd.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku