�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Úsporný table d´hôte

Autor: HOTELREVUE
Datum vyd�n�: 23.09.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=314

Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám nebo s malou pomocí obsluhy, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak je známý jako švédský stůl.

fiogf49gjkf0d
Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám nebo s malou pomocí obsluhy, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak spíš než "tábldót" je známý jako švédský stůl. Pro většinu středních, větších a velkých hotelů je samozřejmostí a pro jeho podobu snídaňových bufetů a rautů nejčastěji pořizují chlazené či vyhřívané vozíky, nebo pevné moduly. Správná výrobní praxe totiž nařizuje, že třeba výdej pokrmů studené kuchyně při jejich teplotě vyšší než +4 ° Celsia musí proběhnout okamžitě a jejich teplota přitom nesmí překročit +8°C.


Snídaně jako samoobsluha se však vyplatí už od dvaceti strávníků denně, a proto zvlášť penziony nebo menší hotely musí dobře zvažovat, jak ji co nejvhodněji v souladu s hygienickými předpisy nabídnout svým hostům.

Společnost Daspo pro ně, ale i pro ty větší, které potřebují šetřit místem, jako novinku nabízí nerezové etažéry s chladícími vložkami, jež krájené sýry i salámy uchovají v odpovídající teplotě tak dlouho, dokud si nevybere i ten největší spáč.

Nerez se ovšem nehodí všude, a tak pro stylově zařízené restaurace a hotely Daspo spol. s r.o. představuje etažéry v kombinaci kameniny a staře patinované mědi s výběrem hlubokých mís na saláty či dvěma různými průměry táců pro servírování nářezových mís.

Snaha o zdravější životní styl vedla už před lety k tomu, že dnes snad každý hotelový host začíná svůj den miskou nějakých lupínků či vloček. Aby jejich nabídka mohla být pestrá a přitom zabrala co nejméně místa, Daspo pro ně dováží tři druhy sklo etažérů z nerezu a skla, které mohou zároveň sloužit i pro nabízení balených jednoporcových marmelád či sýrů.

Společnost Daspo přímo vyrábí či výhradně dováží zařízení, nádobí i nářadí pro gastronomické provozy všech velikostí. Ve své provozovně jim také zaručí nejnižší prodejní cenu všeho svého zboží.

ZDROJ: Časopis HOTELREVUE

 

 

 


Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku