�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kremrole a zpùsob jejich tvorby |
Autor: red. Datum vyd�n�: 04.03.2016 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3148 |
Je pravdou, že na procentu lepku a druhu tuku záleží. Rovnìž tak na poctivém pøekládání. Pokud nechcete zažívat další zklamání pøi peèení kremrolí z listového tìsta, dávám k dobru tìsto mé babièky,které nikdy nezklame. |
Hotové tìsto nechám dlouho odležet, výborné je, když si ho udìlám vìtší množství a vložím je do mrazáku. Po rozmrazení jsou trubièky vzorové. Recept mám tento: Je pravdou,že na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové tìsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém pøekládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání pøi peèení kremrolí z listového tìsto dávám k dobru tìsto mé babièky,které nikdy nezklame. Je to tìsto jednoduché a ve velké oblibì,jak na kremrole tak na šáteèky.Já ho používám i na vánoèní cukroví. Nezáleží jen na kvalitì nouky, ale pokud dìláš klasické listové tìsto, je hodnì dùležtý správný množství octa, zpùsobuje prunost tìsta pøi peèení. Když je ho tam dáš málo nebo vùbec, tìsto se strašnì trhá a praská... |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |