�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTRO KROM͎ 2016 / -2.

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 21.03.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3156

Cupcakes je ve sv podstat buchtika, honosnji eeno dortov koek peen v paprov form z pikotovho, ppadn bbovkovho, tenho i ovocnho tsta, ke ktermu meme pipsat adu dalch dodatk tkajc se jeho dal charakteristiky.

fiogf49gjkf0d


1. - JUREKOV Kateina, 2. - NAJKEROV Dana, 3. - JURKOV Elika

Cupcakes je ve sv podstat buchtika, honosnji eeno  dortov koek peen v paprov form z pikotovho, ppadn bbovkovho, tenho i ovocnho tsta, ke ktermu meme pipsat adu dalch dodatk tkajc se jeho dal charakteristiky. Je nastkn libovolnm krmem a ozdoben na mnoho rozlinch zpsob a  rovn tak i rznch dekorac.
A tento cukrsk mdn hit souasna se stal nmtem soutnho zadn 5. ronku dovednostn pehldky juniorsk cukrsk soute GASTRO KROM͎.

Krom힚t poadatel urili procentuln limit v pomru 70 procent tstovho zkladu a 30 procent jeho dominantn ozdobn sti, jeho zkladov tvar byl peduren dutou mrou silikonov formy pro tvorbu muffin. Na jejich zhotoven mly soutc monost pouit konvektomatu. Ozdoby mohly bt provedeny na rzn zpsob s doporuenm poadatelsk reie v duchu modernho pojet, jednoduchosti a npaditosti.


                   1. msto  - Kateina JUREKOV, SGHL Bzenec

Pedsedkyn hodnotc komise byla nominovna komisask, lektorsk a  cukrsk legenda Pavlna Berzsiov, kter se s s nmi podlila o postehy z tvr dlny a pohledu jak na prbh soute, tak i na viz a chu jednotlivch vrobk.

"Ve je o pprav kad soutc, kter si mus nmt vytvoit ve sv pedstav a sladit ji se zadanmi kritrii a chovnm vlastnho vrobku. Je poteba vdt, e kdy na zhotoven pipad as 50 minut, tak tento limit nedovol vrobek v potebn me vychladnout, a je proto poteba zvolit takov druh krmu, kter danou teplotu tzv. unese. A to je zleitost teoretick ppravy, aby soutc znal mezn hodnoty jednotlivch surovin, kter se budou podle svch vlastnost chovat a budou soutc, spolu s nervozitou, velkm soupeem. Je to proto umn ppravy, ve kter mus mt dotyn v sob zakdovny poznatky o projevech surovin pi tepelnm zpracovn a jak dal monosti je s nimi mon provdt, aby bylo dosaeno optimlnho vsledku
.
Ve strunosti eeno, lze pout znm pslov, e vechno souvis se vm, a mrn tomu zvolit krm, jen je nosnou podstatou psobnosti, kter by se  na teplm podlad rozpoutl."

 
                                       2. msto  - Dana NAJKEROV SHS, Krom

Zde pechz Pavlna z podstaty poznatkov teorie do konkrtnho pohledu na soutn dla a vslednic jejho ren je uspokojen nad tm, e se tohle dilema na tma chovn rznch hmot vi sob, podailo v praktickm relu vtin soutch spn pevst pes visut most balancujc v prostoru nejistoty na pevnou pdu relu proveden.


                       3. msto - Elika JURKOV, SPHZ Uhersk Hradit

                                                     - pokraovn -



Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku