�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
GASTRO KROM͎ 2016 / - 4. |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 23.03.2016 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3158 |
Soutn snaha vedla nkter z astnic k shnut do ir palety nadbyten pestrosti. Protoe barvy obsahuj chemick sloueniny, jsou nejedl a tm pdem nezdrav, a v ppad soutnch vrobk nkdy zbyten pehrvaly vizualitu dortu. |
Cukrsk soute mvaj vtinov sv proveden v mldenick a dospl vkov kategorii. Nejinak tomu bylo i na ptm ronku GASTRO KROM͎, kde se u juniorskch reprezentantek projevila urit uniformovanost, kter vyplv ze zpsobu kolskho veden mldee, jen vedla, a to v pozitivnm slova smyslu k vyrovnanosti mnohch cukrek na pednch mstech, kdy sedm prvnch astnic se nalzalo ve zlatm psmu a jejich rozestupy mezi sebou byly rozdlem malch bodovch nuanc. Seniorsk kategorie bv, a v Kromi rovn i byla, ve znamen vkonnostn vyzrlosti jednotlivch individualit, tak jak si kad z nich dokzala bhem sv praktick psobnosti vytvoit vlastn zpsob proveden a vstebn soutnho projevu, kter poskytuje irok prostor individulnho vyjden.
Seniorsk sout mla z pohledu komisa, snad mono ci, uritou jednoduchost v rozhodovn, a to v tom smyslu, e juniorsk nejlep trojice byla vzcn vyrovnan, ale rovn tak i dal umstn, o em svd poet obdrench zlatch medail, kdy o kadm bodku rozhodovala pedevm chu. Kdeto tvorba starch cukr v sob nesla stopu rukopisu vyzrlosti, npaditosti a rukodlnho proveden kadho z nich. Soutn snaha vedla nkter z astnic k shnut do ir palety nadbyten pestrosti. Vychzm z toho, e barvy obsahuj chemick sloueniny, jsou nejedl a tm pdem nezdrav, a v ppad soutnch vrobk nkdy zbyten pehrvaly vizualitu samotnho dortu. Co se te povinnho degustanho vzorku, tak byl v podobnm sloen jako vlastn dortov vrobek, co nebylo nutn. Je pochopiteln, e v zjmu pevnj konstrukce dortu, jdou cukri na jistotu v preferenci jeho soudrnosti, kdy si mohou krm natuit, bez obavy aby sploval degustan pravidla. Avak u degustanho vzorku jsou hodnotc parametry odlinj, nebo vzorek uren k senzorice, nemus bt tak striktn podzen parametrm vstavnho expontu, kter se nechutn. A ochutnvac vzorek nen zase hodnocen podle vizovch pravidel.
- pokraovn - |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |