�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tři recepty v jednom článku

Autor: LIbuše Bažantová
Datum vyd�n�: 02.04.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3163

Na čtyři špejle vedle sebe střídavě napícháme kontrastně barevné kousky, například v pořadí: hruška, švestka, jablko atd. Čokoládovou polevu připravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou čokoládu na vaření, máslo, moučkový a vanilkový cukr.

fiogf49gjkf0d

Burisonové hrudky

Ingredience
100 g ztuženého pokrmového tuku
150 g mléčné čokolády
3 lžíce malcaa
1 sáček burisonů slazených nebo neslazených

Postup přípravy
Tuk a čokoládu rozehřejeme a umícháme na kašičku. Přidáme malcao a opět promícháme. Pak vmícháme tolik burisonů, aby je čokoládová kaše slepovala. Na oplatky tvoříme lžičkou hrudky a necháme je zaschnout. Podáváme v papírových košíčkách bez oplatky.

Křížaly s čokoládovou polevou

Ingredience
100 g křížal z jablek
100 g křížal ze švestek
100 g křížal z hrušek
100 g čokolády na vaření
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy
Na čtyři špejle vedle sebe střídavě napícháme kontrastně barevné kousky, například v pořadí: hruška, švestka, jablko atd. Čokoládovou polevu připravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou čokoládu na vaření, máslo, moučkový a vanilkový cukr. Necháme za stálého míchání pomalu roztavit ve vodní lázni. Ovocné špízy vyrovnáme na dezertní talířky a polijeme horkou čokoládovou polevou. Dáme odležet na chladné místo, dokud poleva neztuhne. Podáváme jako netradiční zákusek.

Čokoládové kuličky
Ingredience
200 g čokolády na vaření
1 žloutek
2 lžíce másla
150 g bábovky (vánočky nebo 200 g piškotů)
3 lžíce nasekaných mandlí nebo oříšků
2 lžíce bílého vína
čokoládová rýže nebo kokos na obalení

Postup přípravy
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, pořádně umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánočku nebo piškoty) a mleté oříšky (mandle). Hmotu necháme vychladnout a potom děláme kuličky, které obalujeme v čokoládové rýži nebo v kokosu. Lépe chutnají chlazené.


Vytisknuto dne 07.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku