fiogf49gjkf0d
Burisonové hrudky
Ingredience
100 g ztuženého pokrmového tuku
150 g mléèné èokolády
3 lžíce malcaa
1 sáèek burisonù slazených nebo neslazených
Postup pøípravy
Tuk a èokoládu rozehøejeme a umícháme na kašièku. Pøidáme malcao a opìt promícháme. Pak vmícháme tolik burisonù, aby je èokoládová kaše slepovala. Na oplatky tvoøíme lžièkou hrudky a necháme je zaschnout. Podáváme v papírových košíèkách bez oplatky.
Køížaly s èokoládovou polevou
Ingredience
100 g køížal z jablek
100 g køížal ze švestek
100 g køížal z hrušek
100 g èokolády na vaøení
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Postup pøípravy
Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr. Necháme za stálého míchání pomalu roztavit ve vodní lázni. Ovocné špízy vyrovnáme na dezertní talíøky a polijeme horkou èokoládovou polevou. Dáme odležet na chladné místo, dokud poleva neztuhne. Podáváme jako netradièní zákusek.
Èokoládové kulièky
Ingredience
200 g èokolády na vaøení
1 žloutek
2 lžíce másla
150 g bábovky (vánoèky nebo 200 g piškotù)
3 lžíce nasekaných mandlí nebo oøíškù
2 lžíce bílého vína
èokoládová rýže nebo kokos na obalení
Postup pøípravy
Èokoládu rozehøejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, poøádnì umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánoèku nebo piškoty) a mleté oøíšky (mandle). Hmotu necháme vychladnout a potom dìláme kulièky, které obalujeme v èokoládové rýži nebo v kokosu. Lépe chutnají chlazené.