�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Croquembouche |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 23.05.2016 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3183 |
Vrobek je ryze francouzskou specialitou sestvajc z odpalovan hmoty plnn paskm krmem, avak ne tm, kter je u ns znm jako okoldov krm. Jedn se o francouzsk vaen puding ze loutk a hladk mouky, dochucen rumem. |
Croquembouche, znamenajc kve francoutin kehk kousnut, zaujm na svatebn tabuli ve Francii dominantn msto, kter u ns nle svatebnmu dortu, a obad vstupu dvou mladch lid do manelstv bez tto nrodn cukrsk dekorace je nemysliteln.
Vrobek je ryze francouzskou specialitou sestvajc z odpalovan hmoty plnn paskm krmem, avak ne tm, kter je u ns znm jako okoldov krm. Jedn se o francouzsk vaen puding ze loutk a hladk mouky, dochucen rumem. Zkladnu monumentu vytv nosn zklad zhotoven z grilie na kter se usazuje postupn tvoen konstrukce croquenbouche zhotovovan kulikami profiterolkami, kter se navzjem slepuj tavenm cukrem do konen podoby vtvarnho zmru. Vrek profiterolek se ped mont namo do karamelu, polo na alobal a nech zatuhnout. Tm se vytvo sklovit ploka zajiujc jednak funkci vazby stavebn konstrukce a zrove dotv estetick dojem zhotovenho dla. Dozdoben konenho tvaru se provd karamelem. |
Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru |