�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pajerský koláè

Autor: Marie Šubová
Datum vyd�n�: 27.05.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3186

Pracovní postup: na plech položíme namaštìný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na nìj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem

fiogf49gjkf0d

Kynuté tìsto: 25 dkg tuku (1/2 másla, 1/2 Hera), 15 dkg cukru, 4 žloutky (bílky upotøebíme do tvarohové náplnì), utøeme a pøidáme 1 kg mouky (1/2 hladké, 1/2 pologrubé, sùl, kvásek z 0,25 l mléka a 5 dkg kvasnic.
Vše provádíme v teple. Množství tìsta na jeden koláè 25 - 28 dkg.

Tvarohová náplò:
5 kostek tvarohu (1.25 kg), 40 dkg pískového cukru, 25 dkg másla (nebo šlehaèka a smetana), 10 dkg hrozinek, 2 balíèky vanilkového cukru, citronová kùra, sníh z bílkù (mùže se pøidat). Je-li tvaroh tvrdý - tuhý pøidáme smetanu, aby se dobøe mazal.

Pracovní postup: na plech položíme namaštìný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na nìj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a pøehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne ètverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem, necháme 10 - 15 minut kynout, peèeme ve støednì vyhøáté troubì asi 10 minut, vychladlý koláè polejeme mírnì rozehøátým máslem (musí zùstat hùsté, neškvaøené). Máslo necháme trochu zatuhnout a pak koláè poprášíme cukrem.


Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku