�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jaká zmrzlina je nejlepší? Ta poctivá! |
Autor: CESK a.s. Datum vyd�n�: 10.06.2016 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3189 |
Øemeslnì vyrábìná zmrzlina z kvalitních surovin se za poslední roky stala fenoménem a základem každého poctivého podnikání. |
Øemeslnì vyrábìná zmrzlina z kvalitních surovin se za poslední roky stala fenoménem a základem každého poctivého podnikání. Bez kvalitní zmrzlinové smìsi se neobjedeteZákladem každé labužnické zmrzliny jsou bezesporu její suroviny. Šetøit na kvalitì produktù se nevyplácí v žádném byznysu, a ve zmrzlinové výrobì už vùbec ne. „Zmrzlina musí mít vždy správný procentuální pomìr svých složek. Pro každý typ existují pøísná pravidla,“ jak vysvìtluje pan Èerný, výkonný øeditel firmy CESK. Napøíklad mezi zákazníky tolik oblíbené ovocné mražené pochoutky nesmí obsahovat žádný tuk. Odbìr kvalitních zmrzlinových smìsí by si tak mìl každý výrobce øádnì pohlídat. Výbìr stroje by mìl odrážet vaše podnikáníPlánujete prodej zmrzliny jako celoroèní byznys nebo jen sezónní pøivýdìlek? Investujete do kamenné prodejny nebo upøednostòujete mobilní zázemí? Jaký typ zmrzliny byste rádi prodávali a kolik finanèních prostøedkù si mùžete pro jeho potøeby uvolnit z rozpoètu? „Podnikùm, které by rády pøidaly prodej zmrzliny do svého stávajícího sortimentu v kamenné prodejnì, doporuèuji výrobník kopeèkové zmrzliny, a to proto, že ji mohou zaèlenit do své nabídky v rùzných formách celoroènì,“ tvrdí Èerný a naráží tak na fakt, že hard zmrzlinu lze pøidat do palaèinek, k dezertùm, ledové kávì stejnì jako toèenou. Zároveò upozoròuje na to, že pokud chce výrobce dodávat svým zákazníkùm opravdu kvalitní produkt, vyplatí se pøi koupi stroje pøemýšlet i nad pasterem: „Ideální zmrzlinové stroje jsou takové, co vedle výroby umožní i pasterizaci smìsi. Splòují pøísné požadavky na hygienu a kvalitu produktu, a výrobce se tak vyhne riziku zkázy èerstvých surovin.“ Mnohdy se vyplatí sáhnout i po repasovaných strojích – zvláštì pak, chcete-li se prodeji zmrzliny vìnovat jen pár mìsícù v roce nebo zakládáte-li byznys s nízkým poèáteèním rozpoètem. Jedná se o výrobníky, které byly po chvíli užívání svými majiteli shledány za nevyhovující, typicky z dùvodu výrobní kapacity: „Pøístroje od nich vykoupíme zpìt a provedeme generální opravu. Bez sebemenších závad nebo poškození je poté nabízíme za výraznì nižší cenu,“ objasnil Èerný. V jistém smyslu jde o výhodnou investici do budoucna. Správná prezentace je pro úspìšný prodej klíèováZákazníci vybírají oèima. Proto byste nikdy nemìli zapomínat na to, jak výsledný produkt prezentujete. „Prodejcùm kopeèkové zmrzliny doporuèuji vyzkoušet novinku na trhu, vitrínu s výrobníkem. Díky ní mohou nabízet svým zákazníkùm èerstvou zmrzlinu pøímo z výroby,“ doporuèuje Èerný. Kombinované výrobníky jsou na trhu k mání v rùzných kapacitách od jednoho, až do osmi druhù zmrzlin navíc se dají spojovat. Vyznaèují se snadnou obsluhou i údržbou. Jsou atraktivní nejen svým vzhledem a použitím, ale pøedevším tím, že umožní zákazníkùm zúèastnit se výrobního procesu. Není však nutné omezovat se pouze na klasickou vitrínu. Michal Èerný má tip i pro ty, co preferují mobilní prodejní stánky, kola èi vozíky: „V našem sortimentu se novì objevila APE CARS. Vùbec poprvé umožòují i obsluhu zevnitø. Prodejcùm zmrzliny bych doporuèil modely Don Cola nebo Don Peppino, které doslova symbolizující Itálii.“ |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |