�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Muffina je vlastn buchta, ale ...!

Autor: red.
Datum vyd�n�: 12.06.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3190

Ve rychle a dobe smchejte dohromady, naplte do formy, kad do dvou tetin a upete. Upozoruji, e nsledujici adky jsou pouze pro otrl /a pro obyvatele Severoamerickeho kontinentu/

fiogf49gjkf0d

MUFFINY

Shodou okolnost jsme obreli v posledn dob nkolik dost o recepturu na muffiny. Tko ci, pro zrovna tm narz ns zashla ada dost na jedno tma. Mon to me mt njakou souvislost s djem nm vem zatm mlo srozumitelnm, jako nap. kdy oteveme v lt vno, mme velkou nadji, e se dost o degustaci se objev ihned armda muek octomilek. Teba tento druh dost m souvislost s nepzn poas i nm podobnm. Protoe nen v naich asovch monostech individuln odpovdat na jednotliv dotazy inme tak prostednictvm naeho portlu a pikldme nvody z archvu poradensk sekce.

Vichni vte, jak vypadaj, v em se peou - Tom SEDLEK

V pedeht troub na 190 - 200 stup piblin 20 minut. Pokud po upeen budou vae muffiny mt nesoumrnou "epicku", peete pi moc vysok teplot, pokud epicku nevytvo a budou uvnit nepropeen, nen to dobou peeni, ale teplotu pro zmnu zvyte.

ZAKLADNI RECEPT:

/na 24 muffin o prmru 5 cm/
300 g hladk mouky prosijte s 50 g  cukru, pidejte petku soli a
2 ajov liky /1 sek ?/ kypcho prku do peiva.

Zvl᚝ smchejte 2 cel vejce s 50g rozputnho msla a 200 ml mlka.
Ve rychle a dobe smchejte dohromady, naplte do formy, kad do dvou tetin a upete. Upozoruji, e nsledujici adky jsou pouze pro otrl /a pro obyvatele Severoamerickeho kontinentu/
Muffiny lze vyrobit, a u jsem je vidl, nkter i odvn ochutnal, v nejen tchto variacich:
bannov s oechy, se suenmi fky, brusinkov, borvkov, vestkov, jablkov, ananasov, syrov, makov,
ale tak slaninov /obzvlat nechutn/  a mj favorit na nejodpornj muffin co jsem kdy okusil je dov.
V podstat, co vm spadne do msy, takov i budou.
Recept je pevzat z knihy  Joy of Cooking, Irma Rombauer, 1987, upraven pro 21. stoleti a pouit v Evrope.

Tom Sedlek

Tolik tedy prv recept od naeho korespondenta z Washingtonu Tome Sedlka a druh nm zaslala Svetlana ze Slovenska. Zkuste onu muffinu udlat na ten i onen zpsob


OKOLDOV MUFINY

Vymastime plech maslom alebo margarinom, ruru vyhrejeme na 180 stupnov a pecieme do zlatohneda.

250g hladkej muky
3 cajove lyzicky prasku do peciva
100g akejkolvek cokolady /nasekat na male kusky/
Toto zmiesame v jednej miske.

1vajce
125g praskoveho cukru
80ml rastlinneho oleja
250g cmaru /kyslej smotany, bieleho jogurtu/
Toto postupne vymiesame, pridame mukovu zmes, spolu premiesame a plnime rovnomerne priehlbiny v plechu.

Ked su mufiny upecene, vyberieme plech, nechame este 5 minut odstat a vyberieme. Dufam, ze vam budu chutit. Je to fakt jednoducha priprava, neda sa na tom nic pokazit.

Svetlana


Vytisknuto dne 22.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku