Zmrzlinová srdce na mirabelkové omáce
Suroviny
500 g zralých mirabelek (mono i jiné ovoce tohoto druhu)
2 PL medu
2PL citronové šávy
4 PL sladké smetany
500 ml balené okoládové zmrzliny
Zdobení
75 g hoblované okolády
Píprava
Mirabelky krátce blašírujeme (krátce napaíme) a potom odpeckujeme. Ovoce s medem a citronovou šávou vloíme do mixéru a zpracujeme na kaši.
Ovocnou kaši rozdlíme na 4 dezertní talíe. Porcí smetany (o velikosti polévkové líce) ozdobíme na tyikrát v rovnomrných odstupech po celém obvod nanesené ovocné omáky (viz obr.). Nakrájíme plátky zmrzliny o síle asi 1.5 cm o rozmru mírn pesahujícím velikost srdcového vykrajovae, kterým ze zmrzliny vykrojíme srdíka. Srdce poloíme na mirabelkovou omáku a stídm ozdobíme okoládovými hoblinami.
V den kdy se únor v ase plí
a trnáctkou se ozdobí,
- a tebas v poli snhu fry -
as lásky pijde období.
Je to chvíle asu lásky,
vášnivého vyznání,
kdy v touze hladím tvoje vlásky
a zvon cit vyzvání.
A je chladno a chlad mrazí,
mráz maluje na okn,
- milenci jsou si víc drazí -
a vroucn touí po sob.
I já na t dneska ekám,
s rytmem srdce v poklusu,
v myšlenkách svých k tob spchám
v svém pocitovém rébusu.
Má m ráda, i snad nemá,
pro e já se takto ptám,
odpov v otázce je nmá,
- protoe ji dávno znám. -
Tvoje pae, tvoje rety,
mluví eí výmluvnou,
- láska boí mocné svty -
a je zbraní nesmírnou.
A i dnes tak pesvdí m
plamen áru tvého tla,
napí chladu v dnešní zim
- vím, e mn chceš a vdy chtla. -
Stejn jako chci já tebe
- ta vc neme být jiná -
ty si mj dar pišlý z nebe.
- na den svátku Valentýna. -