�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
V em tkv tajemstv chuti okoldy? |
Autor: Vladimr Bican Datum vyd�n�: 14.12.2016 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3199 |
okolda je pro lidsk chuov orgny velikm vbidlem, nap tomu, e jej zkladn surovina, kakaov boby, se vbec dnm chuovm poitkem nevyznauj. Jsou hok. To co ns na okold lk, je ve sv podstat soubor chemickch proces,. |
okoláda je pro lidské chuové orgány velikým vábidlem, napí tomu, e její základní surovina, kakaové boby, se vbec ádným chuovým poitkem nevyznaují. Jsou hoké. To co nás na okolád láká, je ve své podstat soubor chemických proces, jich bylo dosaeno bhem nkolika století výzkumu, této dnes populární pochutiny. Je to v základní mluv pedevším kombinace kakaa, cukru a tuku. Samotné kakaové boby nemohou k chuové nirván být nápomocny, protoe jsou pouze hoké. To ovšem na první kousnutí. Samotná podstata tkví v nem jiném. Je to v úprav a kombinaci se zmínnými písadami. Bílý okoládový krém Postup |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |