�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Javanais |
Autor: Marmilton Datum vyd�n�: 21.06.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3258 |
Voda do náplnì se svaøí s cukrem na 118°C . Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se pøidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného pøidávání zmìklého másla se vyšlehá krém. Ten se dá na 10 minut do chladnièky a poté se pøidá trochu |
Tìsto: 8 bílkù, 30 g krupicového cukru, 75 g marcipánu, 30 g mouky (asi hladké), 370 g smìsi strouhaných mandlí a kr. cukru (pùl na pùl). Voda do náplnì se svaøí s cukrem na 118°C (na silný led). Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se pøidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného pøidávání zmìklého másla se vyšlehá krém. Ten se dá na 10 minut do chladnièky a poté se pøidá trochu silné kávy na ochucení. Ganache: 2,5 dl smetany se dá vaøit s nálamanou èokoládou (300 g, hoøká, mléèná, bílá - dle chuti). Nechá se chladnout, do chladnoucí smìsi se ještì pøidá 80 g másla. Ještì je pod receptem pøipomínka, že ve skuteènosti té náplnì staèí ménì (údajnì 300 g másla a 250 g cukru). Jak jsem psala, já to teprve zkusím. Takhle to vypadá, že je to moc dobré :-) |
Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru |