�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Sladk biostyl |
Autor: Vlasta Bidrov Datum vyd�n�: 23.06.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3259 |
Nemuste se bt, e by biocukrov nebylo chutn. Naopak - biosladkosti mohou z peicho plechu zmizet chvli pot, co jej vyndte z trouby, ani by stail vychladnout. |
Pod pojmem biopotraviny si stále hodn lidí pedstaví njaké zrní, pípadn podivné sójové pochutiny bez chuti a vn. To u ale dávno neplatí. V biokvalit si mete dopát naprosto cokoliv, vetn vánoního cukroví. Nemusíte se bát, e by biocukroví nebylo chutné nebo dokonce by muselo být tak zdravé, e ho bude celá vaše rodina odmítat. Naopak - biosladkosti mohou z peicího plechu zmizet chvíli poté, co jej vyndáte z trouby, ani by stail vychladnout. Hlavn ádná dieta Bio na obalu potravin automaticky neznamená, e jsou dietní nebo dokonce vhodné na hubnutí. Práv naopak, v biokvalit mete mít i poctivé máslo, slaoukou marmeládu nebo velmi chutné dobroty. Za své peníze získáte v biokvalit poctivé výrobky, které neobsahují zbytky pesticid, chemických barviv, konzervant ani umlých vní. Kdy si tedy koupíte bio vanilkový cukr, objevíte v nm zrníka pravé vanilky, nikoliv jen umlý chemický vanilin, který obsahuje bný "vanilkový" cukr. Oslate si ivot Obecn platí, e ím mén cukru budete pouívat, tím pro vaše zdraví lépe. Na druhé stran není nutné se vzdát všech sladkostí. V souasnosti u je na trhu mnoho pírodních cukr, sirup a slad, které jsou vi vaší kondici pívtivjší ne klasický bílý cukr nebo umlá sladidla jako sacharin nebo aspartam. Naprostou klasikou je v eské kuchyni med, který není problém koupit v biokvalit. Biomed produkují velstva, která ijí daleko od prmyslových oblastí a dálnic. Mete jím sladit prakticky cokoliv. Med rozhodn patí do perník, zázvorek a jiného výraznji koenného cukroví, kterému dodá zajímavou chu. Po karamelu a hodn sladce chutná javorový sirup, který me nahradit cukr a je typický pro severoamerickou kuchyni. Další moností jsou obilná sladidla, která ale nejsou tak sladká. Vhodná jsou zejména do lineckého tsta a rzných sušenek. Obilné sirupy jsou také jednou z moností, jak osladit své cukroví. "Rozhodn si peení se slady a sirupy pedem vyzkoušejte. Jsou tekuté, a tak mní konzistenci tsta. Me se snadno stát, e místo tsta na linecká koleka budete mít sladké bláto," varuje Petra ped zaátenickými chybami. Bez tuku a mouky to nejde Svoji zdravjší obdobu mají také tuky. Pokud chcete mít kvalitní peivo, vyhnte se nekvalitním tzv. transtukm. Jedná se umle ztuované tuky, které naleznete v levných margarínech, ale také prmyslov vyrábných dortech a sušenkách. Nevhodné jsou také píliš levné stolní oleje. Naopak kvalitní tuky a oleje lidskému organismu velmi prospívají. Na peení se hodí slunenicový a sezamový olej. Rozhodn se nevyhýbejte kvalitnímu máslu, které do vánoního cukroví rozhodn patí! Zdroj: Zdraví |
Vytisknuto dne 22.12.2024 ze serveru |