�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GELATO WORLD TOUR na evropsk rovni / -2.

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 09.08.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3274

Vtz zpsobil trochu ok, protoe jm nebyl v pravm slova smyslu cukr, ale farm! Holanan z Denekampu, vnujc se ivoin vrob prost jednodue piel, vidl a zvtzil!

Mistr Evropy Erik Kuiper (uprosted)

Zapnuté stroje, koncentrovanost a úsilí všech zmrzlináských tvrc byl prvodní jev dní ve dnech 24. -25. rvence 2017 v prostorách výrobního kampusu Carpigiani Gelato University v italské Boloni, proslulé italské znaky mající ve svém programu produkci výrobník ledové pochoutky. Samotné evropské klání mlo svj prbh ve dvou dnech, v nich se soutící rozdlili do nkolika etap, kdy ti co mli „odsloueno“ nebo jejich soutní nástup ml pozdjší termín, se pemístili do rozsáhlých prostor zmrzlináské univerzity, kde byl pro n pipraven fakultativní program v podob ukázek i pednášek na zmrzlináské téma. Zajímavý námt byl zpesten drobným typem soutí.

V poslední soutní den zaznly v odpoledních hodinách pomyslné fanfáry a naplno se rozjel rozsáhlý vyhlašování ceremoniál urený nejlepším zmrzlinám Evropy.
Vyhlašovací program sestával z nkolika druh disciplín, v nich vystoupili na vrcholová místa i eští zástupci.

Nejvtší pozornost byla upena na celkové vítze, kteí svým stanutím na vítzném piedestalu znázorovali nejenom vrchol svého zmrzlináského umu, ale i postup do svtového finále v záíjovém termínu letošního roku v Rimini.
Nejúspšnjší úastník celkového hodnocení zpsobil trochu šok, protoe jím nebyl v pravém slova smyslu cukrá, ale farmá! Holanan z Denekampu nacházejícím se na hranici s Nmeckem, vnující se ivoišné výrob prost jednoduše pišel, vidl a zvítzil. Jak jednoduché! Samozejm na první pohled. Samotná skutenost má mnohem sloitjší pozadí, jak se nám svil samotný vítz Erik Kuiper, který potvrdil dávno známý poznatek, e základ gastroúspchu spoívá v surovinách.
To ostatní je, eknme „skládaka“, spoívající ve vyzkoušeném matematickém vzorci (dodejme ovšem, e hodn nároném), který si ve své potáské logice vyaduje jeho neustálou inovaci, pro jeho úspšnost je nutno udrovat pedem daná pravidla, kdy sklouznutí z jedné strany rovnice, by jen o kousíek, me následn za znamením rovnítka oznamovat výsledkový paskvil.
Vítz evropského zmrzlináského mistrovství vlastní skot v potu 140 kus, pasoucí se na kvalitních pastvinách, mající výslednici v mimoádné hodnot mléka. Obdobnou mrou je moné hovoit o velím produktu, který ml opt ekologický podklad pro jarní med té nejvyšší kvality. Surovinovou sms doplovaly vlašské oechy a maliny z vlastní zahrady. Odborn zhotovený jogurt s osobitou píchutí v optimálním pomru tvrdil vítznou muziku pro nizozemského „kovboje – zmrzlináe“ a umonil mu vystoupit na tu nejvyšší píku stup evropských vítz.
Pro holandského mistra Evropy roníku 2017 byl tento mimoádný poin jeho prvním vítzstvím tohoto druhu v ivot. Inu, kdo dobe zamíí, ten i dobe trefí.
Erik Kuiper je tudí evropským zmrzlináským šampiónem, se kterým se setkáme v barevném podletí na svtovém utkání o svtový titul v pímoském Rimini.

 2. pozici nejúspšnjšího evropského  zmrzlináe docílila Renáta Somogyib ze zmrzlinárny Bringatanya Fagyizó (Gyenesdiás, Maarsko), která zhotovila sladko-kyselou zmrzlinu ze 70% tmavá okoláda saothomé, pocházející ze specifické oblasti v Africe, a jihoamerických plod marakuja dokonale vyvaují smysly. Kupavé krepové vloky a domácí okoládová omáka vytváejí kompletní a harmonickou sms chuí.

3. místo náleelo Dimitrisi Charalampousi ze zmrzlinárny Palladion (Rhodes, ecko). Hlavní ingrediencemi bylo erstvé mléko a nejlepší ecké arašídy, rozpuštné  s jemn soleným karamelem, doplnné drcenými arašídy a mlénou okoládou. Vyváení mezi vybranými ingrediencemi a vysokou kvalitou syrových surovin dává tomuto receptu jedinenou, excelentní chu.

Další ohodnocení získali:

  • Nejlepší prezentace: Nizozemsko – Arjan Nijenhuis z Ijssalon fresh & more v Sluis s „Rose“
  • Kreativita: Belgie – Kim Smet z Laca Ijs v Hamme s „Curry banana coconut with lemon grass infusion“

- pokraování -


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku