�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
GELATO WORLD TOUR na evropsk rovni / -2. |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 09.08.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3274 |
Vtz zpsobil trochu ok, protoe jm nebyl v pravm slova smyslu cukr, ale farm! Holanan z Denekampu, vnujc se ivoin vrob prost jednodue piel, vidl a zvtzil! |
Zapnuté stroje, koncentrovanost a úsilí všech zmrzlináských tvrc byl prvodní jev dní ve dnech 24. -25. rvence 2017 v prostorách výrobního kampusu Carpigiani Gelato University v italské Boloni, proslulé italské znaky mající ve svém programu produkci výrobník ledové pochoutky. Samotné evropské klání mlo svj prbh ve dvou dnech, v nich se soutící rozdlili do nkolika etap, kdy ti co mli „odsloueno“ nebo jejich soutní nástup ml pozdjší termín, se pemístili do rozsáhlých prostor zmrzlináské univerzity, kde byl pro n pipraven fakultativní program v podob ukázek i pednášek na zmrzlináské téma. Zajímavý námt byl zpesten drobným typem soutí. V poslední soutní den zaznly v odpoledních hodinách pomyslné fanfáry a naplno se rozjel rozsáhlý vyhlašování ceremoniál urený nejlepším zmrzlinám Evropy. Nejvtší pozornost byla upena na celkové vítze, kteí svým stanutím na vítzném piedestalu znázorovali nejenom vrchol svého zmrzlináského umu, ale i postup do svtového finále v záíjovém termínu letošního roku v Rimini. 2. pozici nejúspšnjšího evropského zmrzlináe docílila Renáta Somogyib ze zmrzlinárny Bringatanya Fagyizó (Gyenesdiás, Maarsko), která zhotovila sladko-kyselou zmrzlinu ze 70% tmavá okoláda saothomé, pocházející ze specifické oblasti v Africe, a jihoamerických plod marakuja dokonale vyvaují smysly. Kupavé krepové vloky a domácí okoládová omáka vytváejí kompletní a harmonickou sms chuí. 3. místo náleelo Dimitrisi Charalampousi ze zmrzlinárny Palladion (Rhodes, ecko). Hlavní ingrediencemi bylo erstvé mléko a nejlepší ecké arašídy, rozpuštné s jemn soleným karamelem, doplnné drcenými arašídy a mlénou okoládou. Vyváení mezi vybranými ingrediencemi a vysokou kvalitou syrových surovin dává tomuto receptu jedinenou, excelentní chu. Další ohodnocení získali:
- pokraování - |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |