�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
GELATO WORLD TOUR na evropsk rovni / - 3. |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 12.08.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3275 |
et zmrzlini do svtovho kola nepostoupili, ale svmi dlmi spchy dali na srozumnou, e v esku se um zhotovit kvalitn zmrzlina, kter snese ta nejpsnj kritria, kter jsou slibnm pslibem pro dal mistrovstv. |
Na zmrzlináském mistrovství Evropy byli pítomni i ti eští zástupci, kteí se rekrutovali z domácího mistrovství v Úvalech, kde toto eské klání mlo svoji premiéru. Bylo velkým otazníkem, jak se trio zástupc státu v srdci Evropy popasují v pro n neprobádaných sférách, kdy budou mít proti sob celou evropskou zmrzlináskou elitu vetn ostílených arbitr z vrcholových svtových soutí?
Soutící provedli dle svého nejlepšího vdomí a umu tématické zadání vytýené poadatelem a mohli v následnosti sledovat bitvu jejich zmrzlináských soupe, a nebo se zúastnit jedné sice malé, ale zábavn atraktivní soute ve dvojitém nabrání zmrzliny do pohárku, kdy se hodnotil rozdíl mezi obma porcemi. Úast byla dobrovolná a jako první vstoupil na kolbišt šéf zmínné italské cukrárny Moreno FAGANELLO. Jeho odborné nabrání porce zmrzlinovou špachtlí ukázalo na váze pravdy rovných 60 g! Nikdo z dalších úastník tuto absolutní pesnost u nepedvedl a tak se Ital, vystupující v eských barvách, stal vítzem této zmrzlináské dovedností kategorie. Vyhlašování nabíralo na obrátkách a prostorem haly Carpigiani Gelato University zní eské jméno a to enské úastnice Jitky STRNADOVÉ z cukrárny KOLOMBINA Plze, která v nominaním vstupu na eské pd obsadila celkové tetí místo, které ji zaruovalo boloskou úast. (Na obrázku s manaerem eské výpravy Martinem Hvzdou) Jií Hochmann dosáhl u novináské poroty titul nejlepší zmrzlina evropského mistrovství ! Manaerem eského týmu byl Martin Hvzda, šéf spolenosti Eiskon, který nesl kompletní organizaní bím, vetn vyuití svých jazykových znalostí, na svých bedrech, kdy i jemu náleí výrazný podíl eského úspchu na premiérové úasti evropského zmrzlináského mistrovství. eští zmrzlináští zástupci sice do svtového kola nepostoupili, ale svými dílími úspchy v jednotlivých kategoriích dali na srozumnou, e v esku se umí zhotovit kvalitní zmrzlina, která snese ta nejpísnjší kritéria, která jsou slibným píslibem pro další sezónu zmrzlináského mistrovství GELATO WORLD TOUR.
- konec - |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |