�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jahodov sen s lesnmi plody |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 22.08.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3278 |
Na ezu dezertu je pikotov korpus spojen jahodovou pnou a uprosted se nachz erstv jahoda. Dezert je doplnn jahodovou omkou a lesnmi plody. Chu a vn po erstvch jahodch je doplnna sv vn a chut lesnch plod. |
Charakteristika: Na ezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pnou a uprosted se nachází erstvá jahoda. Dezert je doplnn jahodovou omákou a lesními plody. Chu a vn po erstvých jahodách je doplnna sví vní a chutí lesních plod. Suroviny: Celkem 1625 g Výrobní postup: Formiky vymaeme olejem, vysypeme moukovým cukrem a na dno vloíme vypíchnutý piškotový plát ve tvaru formiky a do stedu vloíme jahodu. Nyní si pipravíme nápl. Alasku rozmícháme s vodou, pidáme 1/3 ušlehané šlehaky a po té vmícháme zbytek. Pnou naplníme pipravené formiky a uhladíme. Necháme zatuhnout. Zdobíme na talíi lesními plody a jahodovou omákou do které kápneme bílý jogurt, který potáhneme párátkem. Jahodová omáka: Celkem 805 g Výrobní postup: Mraené jahody necháme povolit a rozmixujeme. Takto pipravené jahody smícháme s cukrem a ástí vody. Sms pivedeme do varu. Po uvedení do varu pilijeme rozmíchaný krémový prášek ve zbytku vody a povaíme. Po ásteném zchladnutí zamícháme griotte. jahody mraené 400 g, cukr krupice 150 g, krémový prášek 30 g, voda 200 g, griotte 25 g,erstvé jahody 100 g, voda 125 g, alaska jahodová 100 g, šlehaka 500 g, cukr mouka 50 g, olej 50 g, roládová hmota piškotová 100 g, jahodová omáka 200 g, lesní plody 300 g, jogurt bílý 100 g. |
Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru |