�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Potíž s kremrolí |
Autor: Ája Datum vyd�n�: 29.08.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3281 |
Nezáleží jen na kvalitì nouky, ale pokud dìláš klasické listové tìsto, je hodnì dùležtý správný množství octa, zpùsobuje prunost tìsta pøi peèení. Když dáme málo nebo vùbec, tìsto se strašnì trhá a praská. |
Hotové tìsto nechám dlouho odležet, výborné je, když si ho udìlám vìtší množství a vložím je do mrazáku. Po rozmrazení jsou trubièky vzorové. Recept mám tento: Je pravdou,že na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové tìsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém pøekládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání pøi peèení kremrolí z listového tìsto dávám k dobru tìsto mé babièky,které nikdy nezklame.Je to tìsto jednoduché a ve velké oblibì,jak na kremrole tak na šáteèky.Já ho používám i na vánoèní cukroví. Nezáleží jen na kvalitì nouky, ale pokud dìláš klasické listové tìsto, je hodnì dùležtý správný množství octa, zpùsobuje prunost tìsta pøi peèení. Když dáme málo nebo vùbec, tìsto se strašnì trhá a praská. |
Vytisknuto dne 15.01.2025 ze serveru |