�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Handikep domcch tm na soutch |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 25.09.2017 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3291 |
V soutch se hodnot smyslov. Je to zrakov vjem, chu, vn a zkuenost s takovouto prac. Komise hodnot spoustu dalch faktor, jakmi jsou celkov dojem soutn prce, pprava, souhra tmu, technika prce, istota, dodrov |
Na gastronomické olympiád soutilo 1100 úastník, z nich šest drustev tvoilo národní tým. Pi rozhovoru s jeho kapitánem Dirkem Roggem se nám dostalo odpovdi ohledn spokojenosti s jejich umístním, e vyslovují nesouhlas s verdiktem hodnotící jury. Jako z udlání se nám krátce pedtím dostal do ruky nmecký odborný tisk Der Koch - odborné noviny pro profesionální kuchae v Nmecku, který tak trochu koketoval s úvahou tohoto druhu a ptal se, zda mohou Nmci v Nmecku vyhrát. Stejnou otázku jsme poloili pedsedovi hodnotící komise Axelu Rühmannovi, který zastává v nmeckém spoleenstvu kucha funkci viceprezidenta a našemu portálu odpovdl následovn: Není to poprvé, co na takovouto otázku odpovídám. Kdy v USA vyhrají na mezinárodní souti Ameriané, tak toto vítzství bývá doprovázeno slovy, e to ani jinak nemohlo dopadnout. Kdy u nás nezvítzí náš tým, objeví se hlasy, e chceme zachovat falešnou objektivitu a necháme vyhrát nkoho jiného. Nezapírám, e z takových úvah jsem rozladn. Je nás rovná kopa rozhodích, zdrazuji mezinárodních rozhodích. Jedná se o vrcholové odborníky z celého svta, u nich je podmínkou takovéhoto psobení profesionální kvalita a soutní praxe. Jsou to ti nejfundovanjší gastronomití experti, jaké jsme mohli povolat. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |