�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoce - Oøíškové øezy s vajeèným koòakem

Autor: red.
Datum vyd�n�: 18.03.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3324

Po vychladnutí potøeme šlehaèkou s vajeèným koòakem. Necháme minimálnì 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zatøeme) tenkou vrstvou želu.
Dìlíme na øezy a zdobíme šlehaèkou a dekorem

 

 

Písková hmota    
1000g SAND BASIC    
  600g vajec       
  500g jedlého oleje     
- Hnìteme v hnìtaèi s   hákem na støední rychlost 2 - 3 minuty.
Na konci krátce vmícháme oøíškovou hmotu.

Oøíšková hmota
300 g  NUSSGENUSS
200 g vody
Smìs promícháme a necháme 10 odležet

300 g rybízu       
  20 g KABI
- rybíz smícháme s KABI

Šlehaèka s vajeèným koòakem  
400 g  AE neutral      
400 g vody 25°C     
120 g DP vajeèný koòak    
2000 g šlehaèky vyšlehané, neslazené
- AE neutral rozpustíme ve vodì, dochutíme dochucovací pastou
vajeèný koòak a vmícháme vyšlehanou šlehaèku.

Dekor
400 g  želu (viz základní recept *)
  30 g   DP vajeèný koòak
200 g zdobící šlehaèky
 48  ks èokoládových ozdob s 
 velikonoèním motivem

* Základní recept na žel:
100g CLARO neutral    
400g  cukru      
1000g vody
- CLARO neutral smícháme  s cukrem a vmícháme do vroucí vody.

Zhotovení
Hmotu rozetøeme na plech s peèným papírem nebo jen na vymaštìný a pomouèený plech. Navrch nasypeme rybíz a odpeèeme.

Peèná teplota:  180 - 190°C
Doba peèení:    25 - 30 minut

Po vychladnutí potøeme šlehaèkou s vajeèným koòakem.
Necháme minimálnì 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zatøeme) tenkou vrstvou želu.
Dìlíme na øezy a zdobíme šlehaèkou a dekorem.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku