�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Peeme velikonon

Autor: red.
Datum vyd�n�: 23.03.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3327

Z blk ulehme tuh snh, pidme cukr a jet zalehme. Pak pidme mouku (2 lce mouky dme stranou) stdav s rozehtm prochladlm tukem. Nakonec vmchme nasekan ovoce, okoldu a oky.

Ingredience: Na 12 kousk: 125 g másla, 100 g cukru, špetka soli, strouhaná kra z 1/2 citronu, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 lika kypícího prášku, 1 korpus z kehkého tsta

Nápl a ozdoba: 1 mandarinkový a pomeranový kompot (po 175 g), 8 plátk bílé elatiny, 500 g tuného tvarohu, 2 loutky, 125 g cukru, 1 balíek vanilkového cukru, 500 ml smetany ke šlehání, 2 bílky, 2 líce malinového elé, 70 g marcipánové hmoty, 30 g moukového cukru, 1/2 liky kakaa, 3 líce sekaných pistácií, 2 líce moukového cukru
  
 
Postup pípravy: Uteme máslo, cukr, sl, citronovu kru, vejce, mouku a kypící prášek. Troubu pedehejeme na 200 °C, Tstem naplníme vymaštnou dortovou formu a peeme 25-30 minut. Vodorovn rozplíme. Kompot slijeme, šávu si zachytíme. Namoíme a rozpustíme elatinu. Smícháme tvaroh, loutky, cukr, vanilkový cukr, citronovu šávu a 4 líce ovocné šávy, vmícháme elatinu.  Zpracujeme marcipán s moukovým cukrem, polovinu prohnteme s kakaem. Vytvarujeme zajíky, umístíme je na dort, ozdobíme pistáciemi a poprášíme cukrem.

Velikononí bábovka

Ingredience:
Na 12 kousk: 1 balíek sušeného drodí, 120 g cukru, 125 ml vlaného mléka, špetka soli, na špiku noe mletého kardamomu, strouhaná kra z 1/2 citronu, 3 loutky, 150 g másla, 100 g sultánek, 50 g sekaného kandovaného ovoce, 60 g sekaných mandlí, 200 g moukového cukru a 2-3 líce citronové šávy na polevu
  
 
Postup pípravy: Smícháme drodí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut vykynout. Mouku prosijeme do mísy, vytlaíme dlek, pidáme 110 g cukru, sl, kardamom, citronovu kru, loutky a máslo. Kvásek nalijeme do dlku. Vše dkladn prohnteme a necháme asi hodinu kynout. Odloíme stranou trochu sultánek, kandovaného ovoce a mandlí, zbytek zapracujeme do tsta. Tstem naplníme bábovkovou formu a necháme 30 minut kynout. Troubu pedehejeme na 200 °C. Peeme asi 30 minut, vyklopíme a necháme vychladnout. Na polevu smícháme moukový cukr s citronovou šávou a bábovku poteme.

Beránek z bílk

Ingredience: 160 g moukového cukru, 160 g hrubé mouky, 70 g rozpuštné Hery, 7 bílk, sekaná okoláda, sekané oíšky, kandované ovoce
  
 
Postup pípravy: Z bílk ušleháme tuhý sníh, pidáme cukr a ješt zašleháme. Pak pidáme mouku (2 líce mouky dáme stranou) stídav s rozehátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, okoládu a oíšky, které jsme ped pidáním do tsta obalili ve 2 lících mouky. Zvolna promícháme. Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané beránkové formy a zvolna peeme. Hotového beránka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobíme mašlikou kolem krku a místo oí vpíchneme dva hebíky nebo polevou pilepíme rozinky.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku