�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní mrkvový øez

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 29.03.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3331

Upeèenou hmotu pøevrácením plechu vyklepneme, stáhneme papír, hmotu obrátíme a dopeèeme.
Po vychladnutí potøeme meruòkovou marmeládou a naneseme marcipánovou vrstvu

Velikonoèní mrkvový øez

 

1 Plech 60x 40 cm

500 g Sand Basic
750 g tuku na peèení nebo másla
900 g vajec
  15 g Caribia
  40 g DP pomeranèová
1000 g mrkve - strouhané

NussgeNuss - hmota (oøechový požitek)

500 g NussgeNuss
350 g voda

Dekor

150 g meruòkový džem
750 g marcipán  (ozdobný) 2 mm plátek
350 g Schokobella bílá
48 ks marcipán dekoru - mrkev

Zhotovení

Hmotu rozetøeme na peèíný papír a vložíme na vymazaný plech a upeèeme

Teplota peèení
180 - 190 °C

Doba peèení - 40 - 45 minut

Upeèenou hmotu pøevrácením plechu vyklepneme, stáhneme papír,  hmotu obrátíme a dopeèeme.

Po vychladnutí potøeme meruòkovou marmeládou a naneseme marcipánovou vrstvu

Potøeme bílou Schokobellou, naporcujeme a ozdobíme  marcipánovým dekorem „mrkev“.

Smìsi uvedené v receptuøe nakoupíte u firmy FIALA - Praha s.r.o.


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku