�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Zkuste si zhotovit doma okoldu |
Autor: Vavreka Jan Datum vyd�n�: 16.05.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3350 |
okolda k vaen m bt pouze z kakaa a cukru, nejve trochy vanilky. Tato okolda nesm bt pli sladk a m obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent prkovho cukru. Dobr okolda k vaen nesm obsahovat kakaov mslo. |
okoláda k vaení má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato okoláda nesmí být píliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá okoláda k vaení nesmí obsahovat kakaové máslo (zvláš pidané). Chcete-li si vyrobit domácí okoládu, postupujte následovn. Kus utené okolády nahejte na plechu v troub dostaten teplé, ochlate do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobe vyleštné a také té samé teploty jakou má okoláda rozloíme, naváíme si potebné mnoství této hmoty, rozmaeme a dobe sklepeme, aby okoláda nebyla pórovitá a dáme hned do lednice. Asi po patnácti a ticeti minutách obrácenou formou lehce klepeme. Tak se dobe vyhátá a vychlazená okoláda pkn odloupne a je lesklá a erná. Z této okolády je moné vyrábt té vánoní a velikononí máecí hmotu. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |