�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zkuste si zhotovit doma okoldu

Autor: Vavreka Jan
Datum vyd�n�: 16.05.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3350

okolda k vaen m bt pouze z kakaa a cukru, nejve trochy vanilky. Tato okolda nesm bt pli sladk a m obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent prkovho cukru. Dobr okolda k vaen nesm obsahovat kakaov mslo.

okoláda k vaení má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato okoláda nesmí být píliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá okoláda k vaení nesmí obsahovat kakaové máslo (zvláš pidané). Chcete-li si vyrobit domácí okoládu, postupujte následovn. Kus utené okolády nahejte na plechu v troub dostaten teplé, ochlate do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobe vyleštné a také té samé teploty jakou má okoláda rozloíme, naváíme si potebné mnoství této hmoty, rozmaeme a dobe sklepeme, aby okoláda nebyla pórovitá a dáme hned do lednice. Asi po patnácti a ticeti minutách obrácenou formou lehce klepeme. Tak se dobe vyhátá a vychlazená okoláda pkn odloupne a je lesklá a erná. Z této okolády je moné vyrábt té vánoní a velikononí máecí hmotu.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku