�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Rychl tiramisu

Autor: Petr ma
Datum vyd�n�: 04.06.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3355

Mascarpone prolehejte se zbytkem cukru, pidejte zrnka z vanilkovho lusku (mete nahradit vanilkovm cukrem) a postupn pidvejte sherry, nebo njak likr. Krm mus bt voav a leskl. Nakonec pimchejte pomeranovou vu.

 

4 porce

  • 15 dlouhých cukráských piškot
  • Asi 3dcl silné erné kávy (v nouzi lze pouít kávu rozpustnou)
  • 4 líce cukru
  • 0,5kg mascarpone
  • 2 vanilkové lusky
  • 1,5dcl sladkého vína-sherry (mandlového likéru)
  • 1 pomeran
  • 100g kvalitní hoké okolády ( s obsahem 70% kakaa)

 

Fantastický a tradiní italský desert. Tiramisu lze peloit jako „Zvedni m“ to znamená, e by i samotný desert ml být nadýchaný a chuov plný.

  1. Pipravte si stedn hlubokou mísu o prmru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní  piškoty tsn vedle sebe
  2. Uvate kvalitní silnou kávu, oslate 2 lícemi cukru. Piškoty pelijte a pozorujte jak se káva nasává do piškot. Trochu kávy si nechte na další vrstvu
  3. Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, pidejte zrníka z vanilkového lusku (mete nahradit vanilkovým cukrem) a postupn pidávejte sherry, nebo njaký likér. Krém musí být voavý a lesklý. Nakonec pimíchejte pomeranovou šávu
  4. Ochuceným krémem mascarpone potete piškoty, vytvote další vrstvu z máených piškot a krému
  5. Navrch nastrouhejte okoládu a doplte strouhanou pomeranovou krou. Nechte v lednici zatuhnout

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku