�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Rychl tiramisu |
Autor: Petr ma Datum vyd�n�: 04.06.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3355 |
|
Mascarpone prolehejte se zbytkem cukru, pidejte zrnka z vanilkovho lusku (mete nahradit vanilkovm cukrem) a postupn pidvejte sherry, nebo njak likr. Krm mus bt voav a leskl. Nakonec pimchejte pomeranovou vu. |
|
|
4 porce
- 15 dlouhých cukráských piškot
- Asi 3dcl silné erné kávy (v nouzi lze pouít kávu rozpustnou)
- 4 líce cukru
- 0,5kg mascarpone
- 2 vanilkové lusky
- 1,5dcl sladkého vína-sherry (mandlového likéru)
- 1 pomeran
- 100g kvalitní hoké okolády ( s obsahem 70% kakaa)
Fantastický a tradiní italský desert. Tiramisu lze peloit jako „Zvedni m“ to znamená, e by i samotný desert ml být nadýchaný a chuov plný.
- Pipravte si stedn hlubokou mísu o prmru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní piškoty tsn vedle sebe
- Uvate kvalitní silnou kávu, oslate 2 lícemi cukru. Piškoty pelijte a pozorujte jak se káva nasává do piškot. Trochu kávy si nechte na další vrstvu
- Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, pidejte zrníka z vanilkového lusku (mete nahradit vanilkovým cukrem) a postupn pidávejte sherry, nebo njaký likér. Krém musí být voavý a lesklý. Nakonec pimíchejte pomeranovou šávu
- Ochuceným krémem mascarpone potete piškoty, vytvote další vrstvu z máených piškot a krému
- Navrch nastrouhejte okoládu a doplte strouhanou pomeranovou krou. Nechte v lednici zatuhnout
|
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |