�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Cukráø roku MARTIN BRAUN CUP 2002 |
Autor: Pavlína Berzsiová Datum vyd�n�: 19.11.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=337 |
Vlastní soutìž byla od zaèátku napínavá protože soutìžili jedni z nejlepších cukráøù a jejich síly byly vyrovnané. Exponáty mìli velkou úroveò a bylo tìžké je hodnotit. Práce soutìžících byly na vysoké profesní úrovni. |
Ve dnech 6.11. až 9.11. 2002 probìhla soutìž „ CUKRÁØ ROKU MARTIN BRAUN CUP 2002“. Soutìžní klání probìhlo jako doprovodný program výstavy HORECA ve Veletržním paláci v Praze. Zde ve výstavní hale bylo postaveno otevøené cukráøské studio kde pøed zraky návštìvníkù se soutìžilo. Soutìž je rozdìlena do dvou kategorií junioøi a senioøi.
Soutìžní úkol kategorie junior byl : 1. Výroba slavnostního porcovatelného dortu v èasovém limitu dvì hodiny. 2. Výroba tøí druhù jednoporcových studených restauraèních mouèníkù v èasovém limitu ètyøi hodiny. Ve finále soutìžilo pìt cukráøù z celé republiky. Soutìžní úkol kategorie senior byl : 1. Výroba dezertní mísy pro šest osob v èasovém limitu ètyøi hodiny. 2. Výroba tøí jednoporcových studených restauraèních mouèníkù nebo slavnostní výrobek do hmotnosti 2000 g v èasovém limitu ètyøi hodiny. Ve finále soutìžili ètyøi cukráøi. Pátá soutìžící se tìsnì pøed soutìží omluvila ze soutìže z rodinných dùvodù. Na organizaci i hladkém prùbìhu soutìže se podílelo øada èlenù AKC ÈR a patøí jím za to velké podìkování. Øeditelkou soutìže byla Jaroslava Stejskalová. Na soutìžící bedlivì dohlížela hodnotitelská komise degustaèní a technická ve složení : Pavlína Berzsiová víceprezidentka AKCÈR, šéfcukráøka restaurace „U Supa“ Jean Pierre Lievere zástupce firmy BRAUN Jan Pýcha majitel restaurantu ADRIA František Buchal firma Dekoraèní ozdoby z cukru Vladimír Krofta šéfcukráø Hotel CORINTHIA TOWERS PRAHA David Trdý zástupce firmi FIALA Pavlína Babušíková šéfcukráøka Hotel BOBI BRNO Sèítací komise Zdena Kaèenová a Marie Chlantová. Vlastní soutìž byla od zaèátku napínavá protože soutìžili jedni z nejlepších cukráøù a jejich síly byly vyrovnané. Exponáty mìli velkou úroveò a bylo tìžké je hodnotit. Práce soutìžících byly na vysoké profesní úrovni. Používaly se moderní technologie i klasické výrobní postupy. Objevilo se mnoho nových nápadù a originálních zdobících prvkù. To vše pøináší svìtové trendy které vìtšina soutìžících naèerpala ze zahranièních materiálù a výstav. To svìdèí o tom že se snažíme jít se svìtovou cukraøinou a to v této soutìži se podaøilo. Mùžeme si jenom pøát aby se takto kvalitní cukráøské výrobky neobjevovaly pouze na soutìžích ale i v našich kavárnách a cukrárnách. A co øíci na závìr? Snad to že se tìšíme na další roèník, který musí být opìt na vysoké úrovni a proto tak jako v cukraøinì se dìjí velké zmìny tak i v naší soutìži se musíme pøizpùsobit novým trendùm. Cukráø roku 2004 bude nový, modernìjší a pøedevším chceme aby se stal prestižní soutìží Èeských cukráøù a vítìz byl opravdu tím nejlepším z nejlepších. Pavlína Berzsiová |
Vytisknuto dne 22.11.2024 ze serveru |