�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Punèové dortíèky |
Autor: Pavlína BERZIOVÁ Datum vyd�n�: 20.11.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=338 |
Jeden korpus prokrojíme v polovinì tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potøeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potøený korpus ... |
Tìsto: 50 g Hera 160 g cukr krupice 170 g mouka hladká 250 g vejce Cukerný rozvar: 300 ml voda 150 g cukr krupice 1 lžièka rumové aroma 1 lžièka punèové aroma 1 lžièka vanilkové aroma kyselina citrónová Náplò : 100 g tøešòová marmeláda 100 g kandované tøešnì Poleva: 100 g citrónová poleva v prášku 50 g èokoládová poleva polotovar Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme v hustou pìnu. Do této hmoty postupnì vmícháme mouku a nakonec rozpuštìnou vychladlou Heru. Rozetøeme na 2 plechy s vysokým okrajem. V elektrické troubì peèeme pøi 180°C asi 25 minut. Po upeèení na povrchu lehce pomouèníme a vyklopíme na møížku a necháme vychladnout. Cukerný rozvar pøipravíme svaøením vody a cukru. Ochutíme pøísadami a necháme vychladnout. Jeden korpus prokrojíme v polovinì tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potøeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potøený korpus a poklademe na nìj nakrájené kandované tøešnì. Dále na nìj skládáme proužky korpusu které namáèíme do ochuceného cukerného rozvaru. Až máme plech zaplnìný pøekryjeme namoèené proužky druhou polovinou pomazaného korpusu marmeládou dolu. Na povrch položíme prkýnko , aby se nám mouèník zatížil. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté vyklopíme a na povrchu potáhneme citrónovou polevou kterou pøipravíme podle návodu výrobce. Krájíme na malé dortíèky a zdobíme èokoládovou polevou a kandovanými tøešnìmi. |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |