�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vtrnk s labutm pvabem |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 23.08.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3390 |
Plech vylome pergamenovm paprem a dme na nj 8 kopek tsta. V pedeht troub peeme (200 C) asi 35 minut. Ihned po vyndn je vodorovn prozneme a nechme vychladnout. |
Dnešní ukázka cukrásko - výtvarného "majstrštyku" nás pesvdí o tom, e kouzla nejsou ádné áry. Je to hra s nápadem, který v rukou cukráského vizáisty, dokáe zmnit pvodní námt k nepoznání, nco na zpsob efektn provedeného dámského úesu, který v rukou umleckého kadeníka vytvoí nadúrovový dojem pi zachování minima prostedk pvodní receptury. Jak je z obrázku patrné, jedná se o klasický vtrník, jemu implantované labutí znaky dodají vjem nadstandardního zákusku. INGREDIENCE 5 lic másla
POSTUP PÍPRAVY
Tento technologický návod obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických posteh, kdy staí málo abychom dosáhli kýeného cíle. Nesmíme zapomenout na to, e vtrník potebuje pi jeho zpracování trochu odvtrat. Nejprve se musíme rozhodnout v jaké troub budeme vtrníky péct. Na výbr se nabízí elektrická i horkovzdušná trouba. Pro ukázku jsme vybrali druhou jmenovanou na 10 plech. Ta má takový zcela malý fígl, kterým je nahoe umístná páka, kdy její poloha vlevo znamená otevení a vpravo uzavení. No a onen efekt psobnosti ji není dozajista nikterak popisovat, a kadý prmrn zkušený cukrá pozná, e se jedná o kosmetický pídavek v podob odpalovaného tsta, vytvarovaného do podoby íslice 2 a ocásku, který se v poslední fázi tvorby zapíchne do zhotoveného vtrníku a dozdobí mandlovým posypem. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |