�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


okoldov zkusek s tekutou npln

Autor: Jrgen Lebelt
Datum vyd�n�: 01.10.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3403

Do rozputn okoldov hmoty o stedn teplot opatrn a v mench dvkch za stlho mchn vmchvme loutky snhovou metlou tak dlouho, a dojde k dokonal vazb mezi obma hmotami

Suroviny pro 4 osoby

115 g hoké okolády (60 – 70 %)
110 g másla
120 g cukru
180 g loutku (odpovídá asi mnoství 10 vtších vajec)
  50 g mouky
250 g rebarbory
120 g cukru ( v pípad obliby i více)
1 PL jemného kukuiného škrobu k zahuštní omáky

Píprava

4 dezertní ráfky vyloíme peícím papírem nebo vymaeme mufinovou formu a vysypeme trochou mouky.
Máslo a marmeládu rozpustíme ve vodní lázni. loutky rozmícháme v samostatné míse. Rovn v samostatné mísy promícháme mouku a cukr.
Do rozpuštné okoládové hmoty o stední teplot opatrn a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme loutky snhovou metlou tak dlouho, a dojde k dokonalé vazb mezi obma hmotami.
Sms mouky a cukru vsypeme naráz do rozmíchané okoládovo – loutkové hmoty a dkladn promícháme. Vzniklou kompaktní sms umístíme do stíkacího sáku.
Ráfky (formiky) umístíme na peící plech, který vloíme do stedu trouby a peeme  pi teplot 200 °C maximáln 13 minut, aby obsah dezertu zstal polotekutý.
Jako pílohu zvolíme k okolád kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který pipravíme z rebarborové lodyhy, kterou oloupeme a nakrájíme na šikmo o síle 0.5 cm. Tato koleka vloíme do cukru a necháme psobit asi pl hodiny. Pidáme 0.25 litru citronové šávy nebo sms vody s jableným moštem.
Rebarboru se šávou povaíme  v malém hrnci tzv. „na skus“. Poté rebarboru vyjmeme a šávu ješt chvíli povaíme.
Ješt za varu pidáme kukuiný škrob v takovém mnoství, aby se vytvoila stedn hustá omáka. Omáku servírujeme v chladném stavu.
Talí dozdobíme dle vlastní fantazie.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku