�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dezert z kyselch jablek |
Autor: red. Datum vyd�n�: 03.10.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3404 |
Jablka nakrjme na pltky siln asi ¾ cm, pokapeme citrnem a dme stranou. Cukr s 1 lc vody dme do pnve se silnm dnem, dme na ohe zkaramelizovat. Zkaramelizovan cukr sundme z ohn, a pimchme mslo a smetanu. |
Tarte Tatin se dlá z jablek a pokud mono nakyslích. V pípad e nemáte kyselá jablka, tak nakonec i jiná jablka udlají stejnou slubu. Tarte Tatin Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou. Peený mouník necháme asi 5 minut odpoinout pak ho vyklopíme na velký talí. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |