�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dezert z kyselch jablek

Autor: red.
Datum vyd�n�: 03.10.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3404

Jablka nakrjme na pltky siln asi ¾ cm, pokapeme citrnem a dme stranou.
Cukr s 1 lc vody dme do pnve se silnm dnem, dme na ohe zkaramelizovat. Zkaramelizovan cukr sundme z ohn, a pimchme mslo a smetanu.

Tarte Tatin se dlá z jablek a pokud mono nakyslích. V pípad e nemáte kyselá jablka, tak nakonec i jiná jablka udlají stejnou slubu.

 Tarte Tatin
1 balíek lístkového tsta
5 oloupaných, jádinc zbavených jablek
2 šálky cukru
1 líce vody
1 líce másla
1 líce smetany šlehaky
skoice
citrónová šáva

Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou.
Cukr s 1 lící vody dáme do pánve se silným dnem, dáme na ohe zkaramelizovat. Zkaramelizovaný cukr  sundáme z ohn, a pimícháme máslo a smetanu. Cukr se bude vait a bude vypadat jako by chtl utéci z pánve. V tomto okamiku meme cukr opatrn míchat vaekou. Cukr nalijeme do kulaté Tastin tarte formy. Pro lepší efekt  posléze na cukr v pánvi dáme spirálovit plátky jablek okoenných skoicí. Povrch jablek pokryjeme lístkovým tstem tak aby jablka byla všechna dobe zakrytá a pi 176.6°C peeme a do zhndnutí tsta.

Peený mouník necháme asi 5 minut odpoinout  pak ho vyklopíme na velký talí.
Navrch kadé porce dáme kopeek vanilkové zmrzliny a hned podáváme.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku