�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Blkov krm do listovch trubiek

Autor: teni
Datum vyd�n�: 15.10.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3406

J dlm krm do trubiek 1:2 to je na jeden dl blk dva dly moukovho cukru. Naped ulehm snh z blk a drm se rady moj mmy, e blky maj bt star. S touto radou pracuji pes 30 let a je osven. Potom pidm moukov cukr a dm do vo

Já dlám bílkový krém do listových trubiek tak, e na 1 bílek dám 7dkg krupicového cukru a vyšlehám, ale nkdo krém šlehá i na vodní lázni, nebo je ješt jedna monost a to e se bílky dají šlehat a pak se do nich pilévá cukerný roztok  -marfušík -

bílkový krém do trubiek-
na 2 dcl bílk dávám asi 36-40 dkg pískového cukru a vyšlehá se v páe, voda v hrnci musí vait, šlehá se a do zhoustnutí. Krém je chutnjší . -Štpánka -

Píklad: 0,200g erstvých bílk, 0,300g pískového cukru.
Postup: 0,250g cukru dej do istého hrnce, pidej trochu vody a dej vait, dávej pozor, aby se cukr stejnomrn vail a a zane houstnout tak zani šlehat bílky. Cukr sva na oko (udlej si z drátku malé oko velikosti nehtu a pono do hustého vaícího cukro a foukni do oka a pokud se ti budou dlat bubliny jak z bublifuku) tak to zani pilévat do šlehajících bílk. Musíš šlehat tak dlouho a ti hmota sedne, neboli se utuí. Musí být poádn sedlá, jen taková ti nepotee a bude pevná i k zapékání.  - Dana -

Já dlám krém do trubiek 1:2 to je na jeden díl bílk dva díly moukového cukru. Naped ušlehám sníh z bílk a drím se rady mojí mámy, e bílky mají být starší. S touto radou pracuji pes 30 let a je osvená. Potom pidám moukový cukr a dám do vodní lázn. Nešlehám poád, ale nechám vdy trochu zahát. A je krém vlaný, promíchám trošku déle, tak 1/2 minuty. A a se mi krém dlá do špiek, tak odstavím a plním do trubiek. Co zbude, udlám na peící papír stíkakou pusinky a suším chvíli v troub. Uvedu píklad: 10 dkg bílk, 20 dkg cukru.
Pozor na cukr. Musí být opravdu mouka a ne hrudkový a rozmakaný. To se potom krém nemusí podait. Pipravuji elektrickým šlehaem.  - Anna -

Urit váš recep je pro vás dobrý, ale není profesionální, protoe se bílky musí zalít rozvarem aby se to ošetilo i po stránce hygieny a aby hlavn nedošlo k nákaze salmonelou, která se nií pi 80 st.C a to ve vodní lázni nemusí být. - Dana -

100g cukru krupice vait s vodou (voda bude kousek výš nad cukrem v hrnci)
pak si dáš 100g bílku a 100g cukru krupice šlehat na tuhý nepešlahaný snih. Snííš chod šlehae, neleješ rozvar a pak zase zvýšíš chod šlehae a šlehej a to zchladne . - -

Profi bílkový krém se v cukrárn vdy zalévá vroucím cukerným roztokem. Nejastji na 115 °C. Postup se šleháním ve vodní lázni nevede nikdy k tak dobrému výsledku. Obvykle se vyuívá postupu, kdy 1/3 krupicového cukru se zasypává postupn do ásten ušlehaných bílk a zbylé 2/3 se svaí s vodou na 115 °C. Drátné oko nech je dobrým pomocníkem..
Já jsem se nauil dlat to tak, e zanu šlehat v dob, kdy kdy se cukerný roztok pone vair. kdy je sníh jak tak vyšlehán (ne upln) zanu sypat cukr, postupn. Pak se to musí dobe vyšlehat, s cukrem se bílky pešlehat nedají. Obvykle se mi cukr dovaí, kdy u mám bílky dobe ušlehané pokud díve, piliju vodu nebo stáhnu z plotny. Prbn zkouším okem stav roztoku. Roztok se pilévá tenkým pramínkem a metlou el. šlehae ho pkn hned zašleháváte. Krém se pak došlehá do lehkého vychladnutí. Vanilkový cukr se dává a ke konci.
- Karlos -

Konen návod pesn pro m - vdycky jsem zhavarovala na takových detailech, které skoro nikdo neekne, nap., e hodn uvaený roztok mu stáhnout z plotny, kdy bílky ješt njsou ušlehané. Já jsem si vdycky myslela, e tím se jeho teplota sníí a bude to špatn. Jenom co mám dlat v opaném pípad, kdy jsou bílky s cukrem u dobe ušlehané a cukerný rozvar ješt nedlá ty správné bubliny? Mám dojem, e nejde jenom tak pestat šlehat a ekat na rozvar, mám teba sníit otáky? Povzbudilo m, jak píšete, e bílky s cukrem nejdou pešlehat, já jsem se doetla v uebnici technologie, e bda bda, pešlehané bílky zpsobují, e hotový krém tee, ale nikde tam není, jestli budou pešlehané i s cukrem. Samozejm taky zaínám šlehat, a rozvar poádn vaí. Asi se ptám dost hloup, ale vte, e s tímto krémem bojuju pár let, dneska kupodivu se docela povedl, nic netee, pravda ovšem je, e rozvar u zaínal loutnout....., není to ádná sranda. Dkuji pedem za radu. -Jana -

Práv jsem dodlal trubiky.Dlal jsem je dle postupu Karlose,tak to taky znám v pomru 1/2 l bílk a 1kg cukru. Vystailo to na 100 normálních a ješt nepatn mi zbylo.  -Lubin -

Základní pomr z uebnice (Bláha, Kadlec, plho)!
Bílky, krupicový cukr, van. cukr(1 : 2 : 0,08)
Cukr samozejm rozdlit na tetinu na zasypání a dv tetiny na vaení! - -

M se tedy nezdá,e by nešly bílky s cukrem pešlehat! Párkrát se to našim lidem povedlo, no a pak jsou ty bílky pouitelné max.do kokosek  -Jana -

Nás uili, e se nepešlehávají, ne e ne tak snadno, ale skoro vbec......ale netvrdim e to nejde, záleí na obsahu cukru. Budu-li to šlehat hodinu tak to asi povolí......to je jasný.
V bílkovém krému je toho cukru ale hodn, tak by k tomu dojít nemlo. U piškotové hmoty u bych to v klidu nezkoušel. Naasování vaení a šlehání není zas takový problém, jak píšete staení z plotny sníí teplotu, ale já psal o chvilce, ta teplote jen tak neklesne....radši doleju vodu, opatrn. Bílky s cukrem musí být ped piléváním cukru vyšlehané kvalitn, platí to zejména u bílko-ovocného krému na indiány, protoe po zalití cukerným roztokem u hmota nenabude na objemu. Nechat vyšlehané bílky chvíli jen tak....to se taky nic nestane.
Jde o nkolik minut, ne o desítky minut. Spíš jde o to nedat do cukru moc vody, dávky jsou nastaveny pro jednotlivé druy cuk. roztok. Já u to tam liju od oka. - Karlos -


Vytisknuto dne 11.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku