�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Blkov krm do listovch trubiek |
Autor: teni Datum vyd�n�: 15.10.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3406 |
J dlm krm do trubiek 1:2 to je na jeden dl blk dva dly moukovho cukru. Naped ulehm snh z blk a drm se rady moj mmy, e blky maj bt star. S touto radou pracuji pes 30 let a je osven. Potom pidm moukov cukr a dm do vo |
Já dlám bílkový krém do listových trubiek tak, e na 1 bílek dám 7dkg krupicového cukru a vyšlehám, ale nkdo krém šlehá i na vodní lázni, nebo je ješt jedna monost a to e se bílky dají šlehat a pak se do nich pilévá cukerný roztok -marfušík - Píklad: 0,200g erstvých bílk, 0,300g pískového cukru. Já dlám krém do trubiek 1:2 to je na jeden díl bílk dva díly moukového cukru. Naped ušlehám sníh z bílk a drím se rady mojí mámy, e bílky mají být starší. S touto radou pracuji pes 30 let a je osvená. Potom pidám moukový cukr a dám do vodní lázn. Nešlehám poád, ale nechám vdy trochu zahát. A je krém vlaný, promíchám trošku déle, tak 1/2 minuty. A a se mi krém dlá do špiek, tak odstavím a plním do trubiek. Co zbude, udlám na peící papír stíkakou pusinky a suším chvíli v troub. Uvedu píklad: 10 dkg bílk, 20 dkg cukru. Urit váš recep je pro vás dobrý, ale není profesionální, protoe se bílky musí zalít rozvarem aby se to ošetilo i po stránce hygieny a aby hlavn nedošlo k nákaze salmonelou, která se nií pi 80 st.C a to ve vodní lázni nemusí být. - Dana - 100g cukru krupice vait s vodou (voda bude kousek výš nad cukrem v hrnci) Konen návod pesn pro m - vdycky jsem zhavarovala na takových detailech, které skoro nikdo neekne, nap., e hodn uvaený roztok mu stáhnout z plotny, kdy bílky ješt njsou ušlehané. Já jsem si vdycky myslela, e tím se jeho teplota sníí a bude to špatn. Jenom co mám dlat v opaném pípad, kdy jsou bílky s cukrem u dobe ušlehané a cukerný rozvar ješt nedlá ty správné bubliny? Mám dojem, e nejde jenom tak pestat šlehat a ekat na rozvar, mám teba sníit otáky? Povzbudilo m, jak píšete, e bílky s cukrem nejdou pešlehat, já jsem se doetla v uebnici technologie, e bda bda, pešlehané bílky zpsobují, e hotový krém tee, ale nikde tam není, jestli budou pešlehané i s cukrem. Samozejm taky zaínám šlehat, a rozvar poádn vaí. Asi se ptám dost hloup, ale vte, e s tímto krémem bojuju pár let, dneska kupodivu se docela povedl, nic netee, pravda ovšem je, e rozvar u zaínal loutnout....., není to ádná sranda. Dkuji pedem za radu. -Jana - M se tedy nezdá,e by nešly bílky s cukrem pešlehat! Párkrát se to našim lidem povedlo, no a pak jsou ty bílky pouitelné max.do kokosek -Jana - Nás uili, e se nepešlehávají, ne e ne tak snadno, ale skoro vbec......ale netvrdim e to nejde, záleí na obsahu cukru. Budu-li to šlehat hodinu tak to asi povolí......to je jasný. |
Vytisknuto dne 11.12.2024 ze serveru |