�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Co je florentnka a co maroknka

Autor: Tonti a Veverka
Datum vyd�n�: 29.10.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3415

Mezi maronknkami je vizuln pbuznost, jedn se o jin druh.. Pi vrob je sprvn obsad medu, kter zajiuje jejich pjemnou chu na jazyku a tanost.

By mezi maronkánkami je vizuální píbuznost, jedná se o jiný druh cukráské poivatiny. Marokánky a florentinky jsou nejenom chutným, ale i vítaným zboím mnoha cukráren, Nezbytností pi výrob je správný obsad medu, který zajišuje jejich píjemnou chu na jazyku a tanost. 

FLORENTINKY

 Suroviny 
 300 g cukru
 100 g medu
 125 g smetany
 150 g másla
 200 g pomeranové kry
 300 g mandlí (loupané - plátkové)


 Postup
 Cukr, med a smetanu vaíme na 125 °C. Pidáme máslo, na jemno  nakrájenou pomeranovou kru a mandle. Vše promícháme.
Vzniklou hmotu navlhenými prsty tvarujeme do tvaru placiek na  silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
Peeme - sušíme do zlatova pi 180 °C.

MAROKÁNKY

Suroviny

* 300 ml smetany ke šlehání
* 150 g zmklého másla
* 80 g medu
* 300 g sekaných loupaných mandlí
* 370 g sušného sekaného ovoce
* 100 g rozinek (vtší pekrájejte)
* 230 g hladké mouky
* 250 g krupicového cukru

Postup

Vše dáme do jednoho hrnce, dobe promícháme a do varu a poté p odstavíme. Po vychladnutí dláme likou malé hromádky, které likou trochu uplácáme na /plech/peící papír a peeme  pomalu a do zlatova. Po zchladnutí lijeme marokánky okoládou. V rámci moností je vhodné jejich delší uleení.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku