�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
SIGEP - 40 - V KULATÉM JUBILEU! |
Autor: Jiøí V. Øezáè Datum vyd�n�: 09.11.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3421 |
Nejvýznamnìjší a nejpopulárnìjší cukráøský veletrh Evropy SIGEP v italském Rimini, završí pøíštím rokem již ètyøi rovné dekády své pùsobnosti. Dokáže pøitom neustále navyšovat jeho oblibu a vzùstající zájem návštìvníkù i vystavovatelù. |
Nejvýznamnìjší a nejpopulárnìjší cukráøský veletrh Evropy SIGEP v italském Rimini, završí pøíštím rokem již ètyøi rovné dekády své pùsobnosti. Pozoruhodností tohoto veletržního interpreta sladkého umìní, rozšíøeného o oborovou strojní techniku všeho druhu, soutìže na úrovni svìtových šampionátù, pekaøskou prezentací, veletrhem kávy a mnohého dalšího, je skuteènost, že riminská fiera (výstavištì) drží prapor návštìvnické úèasti stále výše nad panoramatem svého veletržního areálu. Vypovídají o tom statistické údaje minulého roku hovoøící následující mluvou: ve 28 halách dávající celkovou plochu 129 000 ètvereèních metrù, bylo v pìti výstavních dnech zúèastnìno 209 135 návštìvníkù a 1 250 vystavovatelù. V souvislosti s tìmito statistickými údaji lze konstatovat každoroèní údajový nárùst a potvrzení vzestupné køivky obliby a úspìšnosti riminského veletrhu.Tolik struèná fakta, kdy jako Bròan, ve vzdálených vzpomínkách na brnìnský potravináøský veletrh Salima a jeho vrcholové období, který již dávno, pradávno vypadl ze žebøíèku úspìšnosti výstav tohoto zamìøení, musím jen smutnì pokývat hlavou nad souèasnou skuteèností. Tedy 40. úspìšný roèník SIGEPU, který se uskuteèní 19. – 23. ledna roku 2019 a jenž pro jubilejní rok pøipravil nepøeberný program. Samozøejmì, že v permanenci bude všech 28 hal, „natøískaných“ až po støechu výstavními exponáty všeho druhu. Kromì lahodného pohledu pøi kterém se nasytí zrak na jednotlivé objekty, se nabízí i osvìtové èinnost v podobì ukázek, ochutnávek a pøedvádìcích akcí ve kterých si návštìvník potvrdí èi nabyde nových poznatkù v oblasti oborového know how. V každém odvìtví bílého øemesla jsou pøipraveny diskuze, návody a pøedvádìcí akce v návodu na úspìšnost v cukráøské tvorbì, které budou realizovány v pøednáškových prostorách veletrhu SIGEP. Tìžko øíci, èemu bude návštìvník vìnovat vìtší pozornost, protože v rozmanitosti veletržních exponátù je taková pestrost, v níž každý kvìt výstavního nektaru má svoji svùdnou pøitažlivost, neboli po èesku jeden holky, druhý vdolky. Ale je možné si tipnout, že v nepøeberné riminské smìsi SIGEPU tím žolíkem zájmu to bude patrnì zmrzlina. Do zahájení veletrhu SIGEP pøinese redakce internetového èasopisu cukrar.cz ve spolupráci s propagaèním oddìlením výstavištì fiera v Rimini, každý mìsíc zpravodajský náhled na pøípravu 40. roèníku veletrhu SIGEP 2019.
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |