�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vnon merukov pochoutka |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 03.12.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3428 |
Tento jednoduch recept pat do oblben ady cukrov pipravovanho za studena. Pipravme si bjen kuliky, ve kterch je chu suench merunk a oech doplnna lehkost burizon. |
Meruková pochoutka Receptura na 1100 g ajového peiva: 350 g burison, 100 g sušených merunk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrub sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g Tuzemáku, 100 g okoládové polevy máecí bílé, 100 g lískových jader praených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek. Postup: Tukovou polevu mírn povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuliky, které necháme mírn zatuhnout. Rozpustíme bílou okoládu, kuliky v polev namáíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.
okoládové vneky s tešní Receptura na 900 g ajového peiva: 250 g hladké mouky, 100 g moukového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g erstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných tešní. Postup: Máslo uteme s cukrem a vejcem do pny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme tsto, ze kterého tvarujeme kuliky do kterých vtlaíme kandované tešn a peeme asi 15 minut pi teplot 180 °C. Z mírn zmklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé ajové peivo nastíkáme krémem okolo tešn vneek |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |