�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vnon receptury |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 10.12.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3433 |
Tukovou polevu mrn povolme a vylehme s Tuzemkem, mslem a medem. Do vylehan pny vmchme ostatn suroviny a tvarujeme kuliky, kter nechme mrn zatuhnout. Rozpustme blou okoldu, kuliky v polev namme . |
Meruková pochoutka Receptura na 1100 g ajového peiva: 350 g burison, 100 g sušených merunk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrub sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g Tuzemáku, 100 g okoládové polevy máecí bílé, 100 g lískových jader praených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek. Postup: Tukovou polevu mírn povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuliky, které necháme mírn zatuhnout. Rozpustíme bílou okoládu, kuliky v polev namáíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.
okoládové vneky s tešní Receptura na 900 g ajového peiva: 250 g hladké mouky, 100 g moukového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g erstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných tešní. Postup: Máslo uteme s cukrem a vejcem do pny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme tsto, ze kterého tvarujeme kuliky do kterých vtlaíme kandované tešn a peeme asi 15 minut pi teplot 180 °C. Z mírn zmklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé ajové peivo nastíkáme krémem okolo tešn vneek
Studentská pralinka okoláda je nároná a vyaduje dodrení správných pomr a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábt. Dokonalý úspch zaruuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C. Vte, e ta námaha a pée se vyplatí! Oblíbený druh okoládové dobrtky v moderní úprav. Skvlá kombinace suchých plod s okoládou a zázvorem. Zázvor je pedstavitelem módního chuového trendu a v kandované podob je velmi atraktivní. Pesvdte se sami. Receptura: 500g okoládové polevy máecí tmavé, 250 g drcených arašíd praených, 100 g kokosové kostky v cukru, 60 g rozinek, 60 g sušených merunk sekaných, 60 g kandované pomeranové kry, 10 g kandovaného zázvoru drobn krájeného. Postup: Do vytemperované okolády vmícháme všechny ingredience, aby byly potaené okoládou. Dvma likami tvarujeme noky, odkládáme na papír a necháme ztuhnout. V receptue je moné pouít i okoládu mlénou i bílou. Také lze pralinky pestíkat kontrastní okoládou jako ozdobu.
Tato receptura je z Ameriky, nalezená pímo ve slunné Kalifornii, oíškového - ale i jiného - ráje. Plantáe pistácií, mandlí a arašíd. Arašídy se vyznaují jádrovinou velmi výrazné, plné chuti, která se peením a praením ješt zvýrazuje. Receptura na 1200 g: 125 g cukru krupice, 125 g hndého cukru, 125 g nugety arašídové nápln, 125 g másla, 50 g vajec, 380 g hladké mouky, 3 g kypícího prášku, 200 g okoládové polevy máecí mléné, 100 g cukru krupice na obalení. Postup: Z cukru (krupice i hndý), arašídové nápln, másla, vajec, mouky, jedlé sody a kypícího prášku vypracujeme tsto, tvarujeme kuliky, které namoíme v cukru krupice. Do stedu kuliky zatlaíme pecku mléné okolády a dáme péci. Peeme pi teplot 180 °C asi 10 minut. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |