�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vánoèní pepøovníèky |
Autor: Martin Beránek Datum vyd�n�: 20.12.2018 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3440 |
Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, pøidáme vejce a koøení. Postupnì pøidáme mouku s rozpuštìným amoniem ve vodì. Vytvoøíme kulièky, které klademe na pomaštìný plech, nebo na peèící papír a peèeme pøi 190 °C (Horký vzduch 170 °C). |
V dnešní lekci peèení vánoèního cukroví si pøedvedeme trochu ménì známé peèivo Peprníèek, které se vyznaèuje opravdu zajímavou peprnìjší chutí. Jedná se již o tøetí ukázku, kdy je ještì dalších pìt pøed námi. Prùvodcem kurzu je opìt Martin Beránek.Pepøovníèky Postup |
Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru |