�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní pepøovníèky

Autor: Martin Beránek
Datum vyd�n�: 20.12.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3440

Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, pøidáme vejce a koøení. Postupnì pøidáme mouku s rozpuštìným amoniem ve vodì. Vytvoøíme kulièky, které klademe na pomaštìný plech, nebo na peèící papír a peèeme pøi 190 °C (Horký vzduch 170 °C).

 

V dnešní lekci peèení vánoèního cukroví si pøedvedeme trochu ménì známé peèivo Peprníèek, které se vyznaèuje opravdu zajímavou peprnìjší chutí. Jedná se již o tøetí ukázku, kdy je ještì dalších pìt pøed námi. Prùvodcem kurzu je opìt Martin Beránek.

Pepøovníèky

Cca 500 g hotového
 170 g medu
 100 g cukru krupice
 1 vejce
 5 g perníkového koøení
 ¼ KL pepøe bílého mletého
 340 g mouky hladké
 5 g Amonium neboli Cukráøské droždí

 
 
 
 
Obrázky jsou pojaty èíselnì zleva doprava, od shora dolù

1 - Rozehøívání cukru s medem
2 - Rozehøátá smìs
3 - Pøimícháme vejce, perníkové koøení, a mletý bílý pepø
4 - Prositá mouka
5 - Pøidání medové smìsi, v misce amonium rozpuštìné ve vodì
6 - Zpracování tìsta
7 - Vyválíme malé kulièky a peèeme lehce do zlatova
8 - Hotové peprníèky

Postup
Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, pøidáme vejce a koøení. Postupnì pøidáme mouku s rozpuštìným amoniem ve vodì. Vytvoøíme kulièky, které klademe na pomaštìný plech, nebo na peèící papír a peèeme pøi 190 °C (Horký vzduch 170 °C) do svìtle žluta. Necháme dobøe vychladnout.


Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku