�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
SIGEP 2019 v nvtvnm progresu! |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 28.01.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3450 |
Ke vztahu Ital k cukrain jako takov, je potebn zdraznit ryz jdro italskho zlatho oechu cukrskho umn, kterm je bezpochyby proslul gelato italiano, tedy italsk zmrzlina, zastoupenho na veletrhu doslovn v tunch. |
Ji ve tyiceti jednáních se odehrálo v lednovém msíci letošního roku nejvtší veletrní pedstavení cukráského umu spojeného s magickým pojmenováním SIGEP v pímoském letovisku Rimini. Tedy tyi dekády s kadoroním návštvnickým progresem, který v letošním roce kulminoval na íslici rovných 200 000 návštvník! V souasné dob útlumu veletrních akcí prakticky v celém svt, se jedná o akt bezpochyby výjimený a zárove i úctyhodný. To, e si italský SIGEP drí pozici svtové cukráské veletrní jedniky je nabíledni v podstat po celou dobu jeho konání, ale zaslouí si zvláštní obdiv zejména nad tím, e stoupající tendenci zájmu si dokáe udret i pes progresivní konkurenci internetovních médií, které mní pozici návštvnické pítomnosti po celém svt. V nastalé otázce co je toho píínou, je k dispozici nkolik variant odpovdí. A to, e cukraina má ve svém kouzlu psobnosti jak vizuální podobu, tak i zárove chuovou. A ta posledn jmenovaná náleí k pti základním smyslm lovka, kdy receptory jeho chuových pohárk vytváejí pojem všemocných emocí, které jak známo hýbají svtem. Tento dokument faktu pitom ukazuje na význam cukráského umní na psychiku lovka a jeho ovlivování lidského zájmu a zárove i ekonomického pínosu. Na zmrzlináské pehlídce SIGEP bývá pravidelnou a nezbytnou souástí nejvtší a nejstarší producent zmrzlinových stroj italské CARPIGIANI v nedílném spojení se svojí zmrzlináskou odnoí GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI prezentující své produkty v podob osvtového know how ve dvanácti státech na tech svtových kontinentech. Výstavní plocha o rozmru více ne 1000 tvereních metr tohoto svtového zmrzlinového giganta poskytovala prostor pro zájemce zmrzlinového opojení, kteí pišli za ponauením i pokocháním se osobitou chutí a vzhledem hmoty, její charakter má chladivý základ, z nho ale heje magický pvab chuového poitku.
To, e SIGEP není pouze oborová pehlídka sladkého umní, svdí i rozsah jeho výstavní nabídky sestávají ze spíznných obor typu pekaství vetn jeho jemné odnoe, okolády, kávy, cukrovinkáství, pizzy, smsí, pípravk, tstovin, výrobních doplk, pracovního obleení a pomcek. - pokraování píšt - |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |