�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) | ||||||||||||||
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. | ||||||||||||||
SIGEP 2019 - GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI | ||||||||||||||
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 31.01.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3451 | ||||||||||||||
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI se zamuje na vvoj zmrzlinov pochutiny sofistikovanm laboratornm vzkumem petvoenm do nejrozmanitjch rozlinosti chut, podob a umleck psobnosti. | ||||||||||||||
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI má koeny svého vzniku ve vývoji prvního automatického zmrzlinového stroje roku 1944 s následným zaloením spolenosti Carpigiani o dva roky pozdji. Ve vývojovém prbhu prkopnické zmrzlinové firmy vyústila spolenost v roce 2003 do vzniku zaloení GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI na okraji msta Bolon. Jedná se o významný stedobod prmyslové Itálie, kam proudí spousta zájemc o výuku proslulé originální italské zmrzliny.
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI se zamuje na vývoj zmrzlinové pochutiny sofistikovaným laboratorním výzkumem petvoeným do nejrozmanitjších rozliností chutí, podob a umlecké vizái. Psobnost zmrzlinové univerzity Carpigiani doznala za dobu svého rozvoje širokého geografického rozmachu na evropském, asijském i americkém kontinent, a to v souasné dob na 12 místech svta. V rozbhnuté programové nabídce univerzity se nachází rozpracovaný program pro další zem s výhledovým projektem pímého propojení svých zmrzlináských poznatk pro celý svt. Kurzy, které se uskuteují v pedvádcích prostorách spolenosti Carpigiani mívají rozmanitou podobu a jsou tvoeny postupností výrobního procesu zmrzlináské lahdky. Vstupní krok pro zájemce je tvoen základem tvrího procesu, jen sestává v 30 hodinách teorie a 10 hodinách praktické výuky v laboratoi. Jedná se o seznámení se surovinami a metodou výroby. V následné praxi se ji studenti obeznámí s pímou výrobou zmrzlin a sorbet. Dalším krokem je tvorba ovocných a mléných výrobk, po nich následuje zhotovování zmrzlinových sorbet na špejli. Po nich následuje ukázka výroby zmrzlinových dezert, kterou vystídá zhotovování zmrzlinových produkt urených pro transport tzv. s sebou. Poté si studenti osvojí vlastní návrh zhotovení zmrzliny, který je pipomínkován vedoucími lektory. Závr kurzu tvoí výuka poznatk obchodního charakteru s obdrením osvdení odborného prodejce zmrzlináských produkt. Dalším posunem ve zdokonalování se v tvorb italské zmrzliny je studijní etapa pro pokroilé, která obsahuje souhrn svtových poznatk pi výrob zmrzliny. Tento druh studia spoívá ve zhotovování semifreda, zmrzlinových kornout s rozlinými píchutmi, náronjších zmrzlinových receptur s gastronomickým i alkoholovým zámením. Samostatnou kapitolou je zpsob pouití rzných druh cukr a vymýšlení receptur v pímém i nepímém pomru surovin a písad. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pi píleitosti 40. roníku veletrhu SIGEP pedstavila boloská zmrzlinová univerzita Carpigiani nabídkový program s prezentací následujících kurz v asovém sledu, kdy v prbném výbru pedstavujeme zpsob variací pedvádné zmrzliny: --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ilustraní ukázka jednoho z pestré rozmanitosti zmrzlinových recept na SIGEPU v podání GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI: Mléná pistáciová zmrzlina
- pokraování - | ||||||||||||||
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |