�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2019 - ÈOKOLÁDOVÁ AKADEMIE MILÁNO

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 08.02.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3453

Akademie si vytýèila za cíl své èinnosti rozvíjet význam èokoládové kulturv prostøednictvím zájemcù kakaového vyznání, kteøí hodlají v týmu ortodoxních vyznavaèù èokoládového umu jejich prostøednictvím rozvíjet svoje schopnosti.

Hlavním mìstem italské Lombardie je  Miláno, které zaujímá druhou pozici ve velikosti mìst Apeninského poloostrova. Mìsto pyšnící se významnou katedrálou, renesanèními památkami, fotbalovými týmy i jednou z nejuznávanìjších operních scén na svìtì slavné La Scaly, má rovnìž gastronomickou pozoruhodnost v podobì èokoládové akademie zasvìcené umìlecké tvorbì. Akademická pùda slouží k dotváøení èokoládovo - výtvarného umu vrcholovým cukráøùm, kteøí prostøednictvím pokrokových technologií a strojního zaøízení se zdokonalují v odborné øemeslné zruènosti.

Akademie si vytýèila za cíl své èinnosti rozvíjet význam èokoládové kulturv prostøednictvím zájemcù kakaového vyznání, kteøí hodlají v týmu ortodoxních vyznavaèù èokoládového umu jejich prostøednictvím rozvíjet svoje schopnosti. Výuka v akademii má též prostor pro pouhé nadšence zpùsobu èokoládové seberealizace, jež hodlají proniknout hloubìji do tajù èokoládových pùvabù. V obsáhlé nabídce rùznorodých variací výuky projdou úèastníci semináøi, teoretickými poznatky i samotné èokoládové tvorby. Klíèové motto èinnosti Èokoládové akademie Milano je vyjádøeno výrazy kreativita, inovace, odbornost.
Úèastníci kurzù se posunou v odbornosti èokoládové tvorby pøes samotný pùvod v podobì kakaových bobù, v poznatcích obchodu a manažmentu po laboratorní výzkumy.


 

Kurzy se vyznaèují obsáhlou skupinou zamìøení typu:

• Èokoládové sorbety                                                                                                        
• Èokoládové figurky
• Zmrzlinová senzorika
• Zpùsob použití èokolád ve zmrzlinì
• Použití okrasných prvkù v èokoládì
• Tvorba èokoládové zmrzliny dle vlastní receptury
• Kouzlo èokolády v cukráøství
• Pøechodové odstíny èokolády
• Èokoládové miniatury
• Ukázková èokoládová tvorba (dekorativní pøedmìty)
• Používání èokoládových krémù
• Výroba pralinek
• Estetika cukráøské tvorby
• Zhotovování dortù inovaèní technologií


Na vrub týmu Èokoládové akademie Milano je pøipsán zajímavý cukráøský projekt, který si svoji výjimeèností øekl o zápis do Guinnessovy knihy rekordù. Duchovním otcem mimoøádného poèinu byl svìtový šampion v tvorbì èokolády Davide Comaschi (na snímku), který vytvoøil šestièlenný tým z èokoládové akademie. Výrobek se vyznaèoval hmotností 332.2 kg, prùmìrem 115 cm a výšce 115 cm. Cukráøská squadra azzura vìnovala výrobku pracovní èas rovných sto hodin. Surovinové náklady tvoøilo 49500 g mouky, 37800 g másla, 25200 g cukru, 25 000 g rozpustné èokolády, 22500 g rozinek, 22500 g kandovaných pomeranèù, 22500 g voda, 18000 g žloutkù, 15 000 g smetany, 7000 g tmavé èokolády,
5100 g medu, 2000 g bílé èokolády, 810 g soli, 540 g aromatu pøírodního pomeranèe, 360 g aromatu citronu a 225 g vanilky.

- pokraèování -


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku