�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
SIGEP 2019 ZLATINA POLEVA PERFECT GLAZE |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 04.02.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3454 |
Zrcadlov poleva nesouc nzev mirror glaze, neboli zrcadlov poleva, je potahov hmota usnadujc donedvna pomrn nron cukrsk kon, jen vyadoval znanou rukodlnou obratnost. |
Zrcadlová poleva nesoucí název mirror glaze, neboli zrcadlová poleva, je potahová hmota usnadující donedávna pomrn nároný cukráský úkon, jen vyadoval rukodlnou obratnost a ne vdy s dostatenou zárukou odpovídajícího výsledku. Tento finální úkon dortové dekorace je usnadnním cukráské tvorby pro svoji jednoduchost výroby a rovn i aplikací na zvolený objekt, kterým bývá ve vtšin dort. Pro nezasvcené ji lze dosti velkým obloukem pirovnat, a to zejména u muské populace, jako rozdíl mezi mechanickou a automatickou pevodovkou u automobilu. Kdy prvn jmenované pevodové ústrojí se musí za jízdy prbn run naprogramovávat podle situace v silniním provozu, zpsobu poadované jízdy, výškovému rozdílu na komunikaci a dalším vlivm. Kdeto automat si dlá prostednictvím elektronického systému (tém) vše sám a z idie se stane pohodový pantáta bez povinnosti pevodov myslet a namáhat si pravou horní konetinu, kdy je tak jeho innost zjednodušena na pouhou korekci jízdy volantem a brzdný úkon. Prosím pirovnání brát jako zjednodušený ilustraní popis. Obdobn lze toti pirovnat zmiovaný pípravek ke standardním surovinám. Cukráský veletrh SIGEP v Rimini je v prelí vstupního prostoru vybaven lesem nosných stoár s vlajkami všech vystavovatel, kdy mj zrak zavadil o eský národní symbol. A to byl impuls velké výzvy k soustední se na onen tuzemský subjekt v prostorách 28 objemných výstavních hal riminské fiery, kde bez nadsázky nezstává pí volné plochy a snaha o nalezení eského vystavovatele se stala hledáním jehly ve stohu slámy.
Dvody vstupu eské cukráky do nejvtší cukráské arény svta SIGEP, mly své opodstatnní v problematice hotových potahových hmot, k jejímu pouití postauje pouze jejich ohev, ale majících svou vedlejší problematiku, jí shrnuje Zlatka do tí bod: Prodává se zárove i voda, která zvyšuje hmotnostní objem, který je nutno kompenzovat zvýšenou finanní ástkou. Chu takto „ochuceného“ výrobku se kíí s jeho posláním a pvodn dobe mínný zámr se mní v dlabu cesty do pekla. Ale tím svízel zdaleka nekoní. okoláda je sice chutná pochutina, ale bývá nezídka enou zahalenou do arabského hidábu, kdy tak dochází k pomru tzv. nco za nco. Pokud je dort dekorován pravou okoládovou polevou, je to na újmu jejího lesku a stability. Zvolíme-li eliminaci tohoto neduhu prostednictvím pektinu, tak ten má zase nároný poadavek ve správném PH, které ovlivuje pirozené chuové aroma, kdy se nám tím zane roztáet zaarovaný kruh. eeno ve strunosti. A do toho všeho je navíc nutno se popasovat s drením polevy na dortu, krytím a schopnosti jejího zamraení. Klasické polevové receptury bývají pracné a vyadují pesné dodrení recepturních pravidel. Pokud dojde k jejich i nepatrnému odchýlení od optima poadavku, váš pvodní zámr se me zaít hroutit jako domeek z karet. V praktickém provedení pak zákazník smíchá sms s horkou vodou, pípadn naheje a poté se vyká dosaení optimální aplikaní teploty, a je hotovo. - pokraování - |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |