�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
SIGEP 2019 - CARPIGIANI a jeho inovaèní prvky |
Autor: Jiøí V. Øezáè Datum vyd�n�: 10.02.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3455 |
Každý roèník cukráøského SIGEPU je u firmy CARPIGIANI pravidelným krokem v dosahování vyššího stupnì inovací a nejinak tomu bylo i v této jubilejní ètvrté dekádì v Rimini, omývané slanou vodou jaderského pobøeží. |
Spoleènost Carpigiani zaujímá èelní pozici v produkci zmrzlinových strojù v rozmanité nabídkové paletì již od roku 1946. Její pøítomnost na mezinárodním cukráøském veletrhu SIGEP se datuje roèníkem 1979, kdy mluvíme ještì o mìstské fieøe, která pozdìji nalezla své pùsobištì blízko dálnièní trasy na Boloòu v prostorách rozlehlého veletržního areálu. Na každém roèníku cukráøské veletržní pøehlídky byla pøítomná rovnìž boloòská spoleènost Carpigiani, jejíž produkèní pøedehra se odehrála výrobou prvního zmrzlináøského stroje na svìtì již v roce 1944.
Výstavní aréna pro zmrzlináøský strojní gigant na letošním SIGEPU mìla rozmìr atakující plošnou hodnotu 2 000 metrù. Èást této plochy využívala pro možnost pùsobnosti i odnož produkèního kolosu GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI (viz. èlánek tohoto sigepového seriálu), která je pro zmínìnou výrobní spoleènost laboratorním tykadlem v dosahování vývojového pokroku. Zájemci pro tvorbu nejrozšíøenìjší chladivé pochutiny svìta se mohli na riminském veletrhu, konkrétnì veletržní haly vyhrazené ve zmínìné ploše spoleènosti Carpigiani, seznámit s rozsáhlým programovým konceptem cukrárenského, restauraèního a cateringového provozu v prezentaci nových strojù. V øeèi konkrétní mluvy se jednalo o ty provozovatele, kteøí • Z prostorových dùvodù upøednostòují menší stroj pøi zachování priorit • Požadují 4 programy v jednom, a to: tvorbu zmrzliny, sorbetu, snìhové • Upøednostòují vysoce efektivní výrobník pro nejvyšší stupeò kvality pro komplexní výrobu zmrzliny v jednom stroji prostøednictvím šesti
Elektronický systém zmrzlinového výrobníku identifikuje stupeò požadované soudržnosti smìsi a beze zmìny ji dokáže udržet až do jejího optimálního vyluhování. READY 14 20 Aneb šest v jednom, by bylo možno charakterizovat systém tvorby výrobníku vybaveného šesti automatickými programy, kdy kompletní proces pøípravy zmrzliny se odehrává pouze v jednom stroji. Programový systém udává elektronické povely pro jednotlivé fáze výroby týkající se zhotovování zmrzliny a sorbetù, ledové tøíštì s ovládáním pasterizace a zahøátí s následným zchlazením smìsi a jejího zamrazení. Systém výrobníku READY umožòuje zhotovení zmrzlinových dortù a dávkování zmrzliny do kelímkù. Veškeré technologické úkony jsou tak provádìny pouze v jednom stroji. LABOTRONIC HE Tìžká váha výrobce zmrzlinových strojù Carpigiani s vrcholovou efektivitou. Tato øada skýtá velký akèní rádius variací, ke kterým postaèuje jednoduchý manuální úkon, kdy výrobník LABOTRONIC HE reaguje na povel jednoho doteku tlaèítkem, který „rozpochoduje“ celou øadu úkonù, které v pøesnì naprogramovaném sledu vykonávají sérii výrobních procesù. Pøibližme ve zkratce nìkteré z nich: • Zmrzlina Excellent -jedná se o tvorbu vysoké kvality, a to i pøi produkci ètvrtinového množství mraženého produktu bez újmy na jeho kvalitì. • Rychlostní zmrzlina - kdy se tento zpùsob programu využívá ke zrychlené výrobì zmrzliny v sezónní nákupní progresi. • Zmrzlina Simply - je výrazový pojem pro jednodušší obsluhu, kdy uvedením do chodu jednoho ze tøí nastavených programù docílíme tøí druhù požadované zmrzliny v charakteru mléèná, ovocná a sorbet, kdy je stroj navádìn pøedurèenou výrobní osnovou. • Zmrzlina ovocný krém – kdy pøi volbì tohoto programu dochází k absolutní konzistenèní symbióze vody, ovoce a cukru, jejímž výsledkem je svùdnì chutný ovocný krém. Carpigiani, které má za sebou témìø tøiètvrtì stoletou výrobní tradici, dokáže i pøi pravidelné inovaci svých výrobkù stále pøijít s novým námìtem, jak nás o tom názornì pøesvìdèil 40. roèník veletrhu SIGEP. Samostatnou kapitolou je systém TEOREMA, kterým jsou servisní a asistenèní vstupy za pomoci PC, tabletù a chytrých telefonù. Bližší informace poskytne zástupce Carpigiani pro Èesko a Slovensko - pokraèování - |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |