�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Pprava tureck kvy |
Autor: Alparslan Erdem Datum vyd�n�: 17.02.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3459 |
Kvu a cukr vlome do dezvy. lkem odmme mnostv vody nalijeme do dezvy a krtce promchme. Nechme na malm plameni pomalu zahvat. Kva zane pomalu pnit, snme plamen a pnu sebereme likou a vlome do |
Tureckou kávu u nás vnímáme pod prostým názvem „Turek“, kdy do skleniky i keramiky vsypeme asi dv ajové liky a zalijeme vroucí vodou. 2 – Existuje ješt další z mnoha zpsob pípravy turecké kávy, který se pibliuje klasickému turkovi jak se nkdy, i spíše nouzov provádí v esku. 3 - Kávu a cukr vloíme do dezvy. Šálkem, z kterého budeme kávu pít, odmíme mnoství vody nalijeme do dezvy a krátce promícháme. Necháme na malém plameni pomalu zahívat. Káva zane pomalu pnit, snííme plamen a pnu sebereme likou a vloíme do šálku. Kávu v dezv dále vaíme. Jakmile dojde k optovnému varu, lijeme kávu pomalu a opatrn do šálku tak, abychom nezahltili pnu. ím více se nám podaí vytvoit bohatší pnu, tím lépe. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |