�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Srovo - kakaov dort |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 01.03.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3461 |
Dezert na povrchu zdoben hokou okoldou. Na ezu dezertu korpus z drcench suenek, spojen vrstvou tmav okoldov npln a zakonen svtlou vrstvou crme fraische. Chu a vn okoldov, spolu s tvarohovou a lehce srovou. |
Charakteristika: Dezert na povrchu zdobený hokou okoládou. Na ezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé okoládové nápln a zakonen svtlou vrstvou créme fraische. Chu a vn okoládová, spolu s tvarohovou a lehce sýrovou. Suroviny: kakaové sušenky - 300 g, máslo - 250 g, cukr krupice - 100 g, Luina - 1 000 g, cukr mouka - 185 g, créme fraische - 300 g, smetana 33 % - 100 g, kakao - 20 g, voda - 50 g, vejce celá - 240 g, okoláda na vaení - 60 g, šlehaka - 120 g, Výrobní postup: Teflonovou výrobní formu vymastíme rozpuštným máslem. Sušenky rozdrtíme a prosejeme pes cedník. Prosáté sušenky propracujeme s máslem a cukrem. ásten sypkou hmotu vtlaíme do kraj formy, srovnáme do stejné tloušky a poté vyplníme dno. Hmotu musíme hodn stlait aby drela. Vloíme do pedem naháté trouby na 200 stup. C cca 7 minut. ásten zapeenou hmotu necháme ve form zchladnout. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |