�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Zmrzlinov pvod Gelato Festival Challenge / 2. |
Autor: Ji V. ez Datum vyd�n�: 08.03.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3466 |
Odborn zhotoven jogurt s osobitou pchut v optimlnm pomru tvrdil vtznou muziku pro nizozemskho kovboje zmrzline a umonil mu vystoupit na tu nejvy pku stup evropskch vtz. |
Tento lánek je psán nejenom ve vzpomínce na evropské mistrovství ve tvorb emeslné zmrzliny v Boloni v roce 2017 s eskou úastí, ale i piblíením a upoutávkou na pejmenovanou sout z pvodního názvu Gelato World Tour na Gelato Festival Challlenge, její národní kolo pro letošní rok se uskutení 9.4. pro obyvatele ech v Úvalech u Prahy a pro Moravany a Slezany 24.4. v nov zízeném Business Centru Eiskon v Brn - ekovicích.
Mistr Evropy Erik Kuiper (uprosted) Zapnuté stroje, koncentrovanost a úsilí všech zmrzlináských tvrc byl prvodní jev dní ve dnech 24. -25. rvence 2017 v prostorách výrobního kampusu Carpigiani Gelato University v italské Boloni, proslulé italské znaky mající ve svém programu produkci výrobník ledové pochoutky. Samotné evropské klání mlo svj prbh ve dvou dnech, v nich se soutící rozdlili do nkolika etap, kdy ti co mli „odsloueno“ nebo jejich soutní nástup ml pozdjší termín, se pemístili do rozsáhlých prostor zmrzlináské univerzity, kde byl pro n pipraven fakultativní program v podob ukázek i pednášek na zmrzlináské téma. Zajímavý námt byl zpesten drobným typem soutí. V poslední soutní den zaznly v odpoledních hodinách pomyslné fanfáry a naplno se rozjel rozsáhlý vyhlašování ceremoniál urený nejlepším zmrzlinám Evropy. Nejvtší pozornost byla upena na celkové vítze, kteí svým stanutím na vítzném piedestalu znázorovali nejenom vrchol svého zmrzlináského umu, ale i postup do svtového finále v záíjovém termínu letošního roku v Rimini. Vyhlašování nabíralo na obrátkách a prostorem haly Carpigiani Gelato University zní eské jméno a to enské úastnice Jitky STRNADOVÉ z Plzn, která v nominaním vstupu na eské pd obsadila celkové tetí místo, které ji zaruovalo boloskou úast. (Na obrázku s manaerem eské výpravy Martinem Hvzdou) Jií Hochmann dosáhl u novináské poroty titul nejlepší zmrzlina evropského mistrovství ! Manaerem eského týmu byl Martin Hvzda, šéf spolenosti Eiskon, který nesl kompletní organizaní bím, vetn vyuití svých jazykových znalostí, na svých bedrech, kdy i jemu náleí výrazný podíl eského úspchu na premiérové úasti evropského zmrzlináského mistrovství. eští zmrzlináští zástupci sice do svtového kola nepostoupili, ale svými dílími úspchy v jednotlivých kategoriích dali na srozumnou, e v esku se umí zhotovit kvalitní zmrzlina, která snese ta nejpísnjší kritéria, která jsou slibným píslibem pro další sezónu zmrzlináského mistrovství a to tentokrát pod názvem Festival Gelato Challenge (a jak bylo poznamenáno v pedchozích vstupech 9.4. v Úvalech u Prahy a 24.4. v Brn. Video z minulého roníku soute::https://www.youtube.com/watch?v=gGl5VaSnp0I Pihlášky zasílejte na adresu: |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |