�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Koláè z kávy a mrkve - senzaèní souèást podzimního dne |
Autor: Kávovary.cz Datum vyd�n�: 02.12.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=349 |
Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobì pak našlehejte vejce a pøidejte k nim kávu, hotovou smìs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vaøechou nakonec vmíchejte oøechy a rozinky. |
ingredience: postup: Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobì pak našlehejte vejce a pøidejte k nim kávu, hotovou smìs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vaøechou nakonec vmíchejte oøechy a rozinky. Pøíprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky mouèkového cukru s tvarohem, tuto smìs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem. Pøidejte vanilku a mixérem vmíchejte zbylé 2 šálky cukru. Po upeèení nechejte koláè nejménì 10 minut prochladnout a potøete polevou. Mouèník z kávy a dýnì Ingredience: 2 malé espressa, 3 šálky rozmixované dýnì (pyré), plechovka kondenzovaného mléka, 4 vejce, 1 šálek cukru, 1 lžièka mleté skoøice, 1 lžièka mletého nového koøení, 1 lžièka jemnì mleté kávy postup: Žloutky oddìlíme od bílkù, žloutky našleháme a pøidáme k nim dýòové pyré, kondenzované mléko, cukr, kávu a koøení. Pøidáme sníh z bílkù a jemnì promícháme. Upeèeme ve formì na vdolky, prvních 15 minut v troubì vyhøáté na vysokou teplotu, poté teplotu snížíme a dopékáme pøibližnì 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je mouèník propeèený. www.kavovary.cz |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |