�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Svatebn kolky |
Autor: Majka Vomelov Datum vyd�n�: 10.05.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3496 |
Vdy dvme jako prvn bud' makovou ndivku nebo oechovou, i povidla nebo marmeldu a na to tvarohovou npl a pl mandle spaen a oloupan. Npln si vdy pipravme ped zadlvnm tsta, nenechv se kynout, do tsta nepijdou dn vejce. |
Svatební koláky mají nkolik zpsob výroby. O jeden z nich se s námi podlila paní Majka, která ve své receptue vychází z poznatku, e v nkterém zpsobu peení není nápl vzhledov i chuov tak zetelná, jako u zposobu, který pouívá ona sama. Pi peení kolák jsou dva zpsobu vyuití vajec. Bu se loutky oddlí a z bílk se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. Tento zpsob pouití má pednost v tom, e puding je pro chut' i kdy není moc cítit a taky se tvaroh tolik neroztéká. O barv se nyní nedá moc mluvit nebo pudinky bývají dost bledé. Existuji i varianta v pidávání trochu strouhánky nebo strouhaných piškot do tvarohové nápln. Ale jen do vázaných buchet, protoe se v buchtách tvaroh neztrácí. Receptura |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |