V horkých letních msících dokáe máloco osvit tak, jako vychlazené pivo nebo kopeek lahodné zmrzliny. Majitelé praské restaurace a beerpointu Nota Bene to dobe vdí a neváhali zajít ješt dál. Peliv vybrali ti druhy piv, která mají dlouhodob velký úspch a pouili je mén tradiním zpsobem - jako základ pivních zmrzlin. V nabídce se tak objevil netradiní osvující zmrzlinový dezert kombinující chut výbrových piv z minipivovar.
Krom skvlého jídla si hosté do Nota Bene chodí pochutnat na mén tradiních pivech z minipivovar. A majitelé Nota Bene Martin Holba s Lukášem Nevyjelem rádi vymýšlí netradiní kombinace chutí, proto se v letní sezón rozhodli nov do nabídky zaadit pivní zmrzlinu. „Vybrali jsme ti druhy piv, o kterých víme, e se kvli nim naši hosté do Nota Bene vracejí. Pak jsme oslovili firmu Giroma Gelato, která vyrábí skvlou zmrzlinu a stejn jako my se nebojí experimentovat s píchutmi. Výsledek u mohou hosté ochutnat sami, nás naše pivní zmrzliny prost baví,“ vysvtluje vznik pochoutky Martin Holba, výepní a spolumajitel restaurace.
Hosté si mohou objednat zmrzlinový pohár, který kombinuje ti rzné píchut pivní zmrzliny. První kopeek chutná po archivním belgickém pivu Cuvée du Chateau. Jedná se o tmavé pivo, které je pýchou pivovaru Van Honsebrouck. Vyznauje se nezamnitelnou vní a sametov elegantní chutí a je samo o sob oznaováno jako pivní dezert. Ze stejného pivovaru pochází i druhé pivo pouité pro výrobu zmrzliny. Kastell rouge zraje šest msíc v sudu s tešnmi, ím získává svou plnou tešovou chu. Dv belgická piva dopluje Zlatá raketa z pivovaru Matuška, který patí mezi nejoblíbenjší minipivovary v nabídce Nota Bene. Zlatá raketa se vyznauje svími ovocnými tóny v chuti i vni. Rozpoznat mete mango nebo grapefruit, take pro z nj nezkusit i zmrzlinu, e?
„Uvidíme, jaký budou mít pivní zmrzliny úspch. Pokud se ukáe, e hostm chutnají, budeme uvaovat o obmování nabídky, stejn jako pravideln obmujeme naše piva z minipivovar,“ dodává na závr Martin Holba. Pohárem z pivních zmrzlin se v Nota Bene mete osvit za 115 K.