�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ovocn tartare v jablenm el s jablenm confitem, calvadosem a skoic

Autor: Duan Jakubec
Datum vyd�n�: 13.12.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=352

Jablen konfit:
Zredukujeme jablen dus s jablenou vou, tak aby mla vraznou chu a pidme elatinu (na 1 l cca 25g). Takto pipraven rosol dochutme medem a jablenm octem.

fiogf49gjkf0d

ingredience

Jablen konfit:

jablen dus
jablen va
elatina
med
jablen ocet

Tartar:

jablka
bann
hruky
broskve
javorov sirup
limetkov va
mta

pracovn postup

Jablen konfit:
Zredukujeme jablen dus s jablenou vou, tak aby mla vraznou chu a pidme elatinu (na 1 l cca 25g). Takto pipraven rosol dochutme medem a jablenm octem.

Tartar:
Jablka, bann, hruky a erstv broskve nakrjme na mal kostiky, kter lehce dochutme javorovm sirupem, limetkovou vou a nasekanou mtou. Do stedu hlubokho tale dme umlohmotn kulat krouek a ten naplnme z sti jablenm confitem, okolo nalijeme jablen el a nechme dn zatuhnout. Pot doplnme krouek ovocnm tartarem a sundme ho. Navrch desertu naaranujeme jemn nakrjen jablen nudliky a chips z pltku jablka.

Duan Jakubec


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku