�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jahodov mraky

Autor: IREX
Datum vyd�n�: 20.09.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3536

Cukrsk dezert Jahodov mraky kombinuje nesladk korpus z plen hmoty, vyroben ze smsi Paloma, s lehkm lehakovm jahodovm krmem. Ten je pipraven z mkkho tvarohu

 

 

eský národ miluje jahody, jahodová píchu je v potravináských výrobcích jednoznan  nejoblíbenjší. V dnešní dob jsou navíc jahody k dostání celoron, a proto se stále astji pouívají také v cukráské výrob.
Jahodové mraky jsou luxusní mouník originální nejen svým jedineným designem, ale také svojí vynikající chutí.

Cukráský dezert Jahodové mraky kombinuje nesladký korpus z pálené hmoty, vyrobený ze smsi Paloma, s lehkým šlehakovým jahodovým krémem. Ten je pipraven z mkkého tvarohu, KARINY Jahoda a erstvých jahod. Má píjemnou chu a vni jahod a jemnou
erveno – rovou barvu.

Suroviny na 2 plechy 60 cm x 10 cm Mnoství (g) Pálená hmota:
Paloma 165 g
Voda pitná 260 g
Olej jedlý 80,

Jahodová nápl:
KARINA Jahoda 220
Voda pitná do KARINY 100
Cukr krupice 30 g
Tvaroh mkký 690
Sanett 27 g
Voda pitná do Sanettu 54 g
Jahody erstvé 200 g

Doporuený technologický postup:

Pálená hmota:
suroviny spojíme a necháme 5 min odleet. Poté mícháme
protínakou pi stední rychlosti stroje cca 5 min do hladké a homogenní
konzistence. Takto pipravenou hmotu rozeteme do dvou plech s okrajem
(60 cm x 10 cm), které jsou vyloeny peícím papírem. Do jednoho plechu
dávkujeme 270 g hmoty, do druhého 200 g hmoty.
Peeme pi 200 °C po dobu cca 25 – 30 min (parametry jsou pro elektrickou sázecí pec).
Jahodová nápl: KARINU Jahoda vyšleháme s vodou a cukrem a necháme 15 min
odleet, poté ji pidáme k mkkému tvarohu a spolen šleháme. Nakonec vmícháme
mírn zchladlý roztok Sanettu a jahody rozkrájené na menší kousky.
Dohotovení: na vychladlý plát s navákou 270 g rozeteme Jahodovou nápl
a piloíme druhý plát s navákou 200 g. Po ztuhnutí krájíme na poadované
ezy, povrch meme dozdobit nap. erstvými jahodami.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku