Nepeená roláda
INGREDIENCE
25 dkg piškot
5 dkg moukového cukru
3 dkg kakaa
6 lic rumu
8 lic silné vaené kávy
Krém:
15 dkg másla
14 dkg cukru
vanilkový cukr
loutek
POSTUP PÍPRAVY
Vše zpracujeme v tsto, rozválíme na celofán posypaný moukovým cukrem, poteme krémem a pomocí celofánu stoíme (je nutné, aby byl uloen v chladu). Pokud by z piškot vzniklo píliš tuhé tsto, pidáme více erné kávy. Tsto se nesmí drobit, musí jít dobe rozválet
Pomeranové msíky
INGREDIENCE
4 pomerane
3 líce citrónové šávy
5 lic pískového cukru
6 plátk elatiny
2 dl pomeranového dusu
POSTUP PÍPRAVY
Stejn velké pomerane dkladn omyjeme, pín rozkrojíme a odstraníme jádra. Duinu opatrn vydlabeme (zbudou nám misky z pomeranové kry) a spolu se šávou odloíme do nádobky. elatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymakáme, dáme do hrnku, pilijeme citrónovou šávu, cukr a pivedeme tém k varu, ale nevaíme. Pidáme pokrájenou duinu, šávu a dus. Promícháme, pecedíme a rosolem naplníme misky z pomeranové kry. Necháme ztuhnout v chladu. Potom opatrn nakrájíme na dílky a podáváme vychlazené.
Zmrzlina s horkou omákou
INGREDIENCE
4 porce zmrzliny
2,5 dl vody
2 líce cukru
2 dl vypeckovaných tešní
1 dl rybízu
1 lika Solamylu
0,2 dl rumu
POSTUP PÍPRAVY
Vodu s cukrem a ovocem povaíme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se likou studené vody, pidáme k ovoci, provaíme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talíky a pelijeme horkou omákou.